Afbeelding
Theo Beumer

Dit is er deze week te doen in Ede

14 augustus 2019 om 06:00 Evenementen

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

16 augustus 2019

Ede

Torenrondleiding Ede
19:00 Grotestraat 58
Ooit Ede gezien vanaf het oudste uitkijkpunt? Een kans voor belangstellenden om Ede te bekijken vanaf de omloop van de kerktoren. St. Recreatie Veluwe-Vallei organiseert de beklimming van de toren van de Oude Kerk in het centrum van Ede en soms de bezichtiging van de kerk met uitleg van gidsen. De gidsen vertellen over de historie van de kerktoren en nemen de deelnemers mee op een klimtocht tot de top van de toren. Iedereen heeft de kerkklokken wel eens gehoord of de muziek van het carillon. Hoe gaat dit in zijn werk? De beiaardier geeft soms uitleg. Wat zijn de benamingen van de hoeken van de kerk? Hoelang staat de kerk al midden in Ede. Op al deze vragen en nog veel meer komt een antwoord voor de aanwezigen. Een rondleiding die klinkt als een klok. Aanmelden voor deze unieke belevenis kan uitsluitend vooraf via info@rondleidingenede.nl met eigen naam en aantal deelnemers. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen mee.

17 augustus 2019

Bennekom

Oogstdag
10:00 Kraatsweg 5
Op deze dag wordt het graan, dat de vrijwilligers van de stichting verbouwd hebben, gedorst met onze eigen authentieke Dorschkast uit 1928. Daarnaast zijn er nog antieke trekkers en machines te zien die op het boerenbedrijf gebruikt werden. Dit jaar zijn de mannen van de Trapakkers te gast, die het dorsen met de hand zullen demonstreren. Zo kan men met eigen ogen zien hoe vroeger gewerkt werd op het land. Ook is er een kraam waar onder andere zelfgemaakte strocreaties te koop zijn.

21 augustus 2019

Ede

Fantasieland Muziektent Try Out
13:30 Stadspoort 2
Kinderen 6-12 jaar kunnen meedoen met de liedjes op elk niveau en hun lasso pakken: The Lion Sleeps Tonight, Tsjoe tsjoe Wa. Er is een vrije inloop om te trommelen, spelen, dansen en zingen met 2019 Fantasieland liedjes. Ouders mogen meekomen aan de zijlijn. De week erna kunnen de kinderen nog meedoen op www.fantasieland.eu van ma. 26 t/m do. 29 augustus. Vrijdag 30 augustus optreden op de Uitmarkt om 16:45 uur.

Ede

Beelden rondleiding centrum Ede
14:00 Molenstraat 45
Maak van een woensdagmiddag eens een echt uitje en ga mee met de gidsen van Recreatie Veluwe-Vallei en kijk daarna anders naar de beelden in het centrum van Ede. Er zijn zeer verschillende beelden te zien die dicht bij elkaar staan, gemaakt van brons of steen. Ieder beeld heeft zijn eigen verhaal en ontstaansgeschiedenis. Sommige beelden zijn vrolijk, andere vertellen een bizar verhaal. En wat is er toch mis met de twee beren, wat is het verhaal van de familie Roest en waarom staat dit beeld in een plantsoen, waar kijken Chico en Chica naar? Wie is de figuur met de laptop op het Marnix muur reliëf? Antwoorden komen tijdens de rondleiding van de gids. Luister naar het verhaal van de beelden maar ook naar informatie over de kunstenaars. Alles wordt op een zeer toegankelijke manier verteld. Start: Cultura, Molenstraat 45, Ede. Aanvang: 14.00 uur Duur: anderhalf uur.

Ede

Informatieavond Maatje voor Vluchteling
20:00 Stationsweg 109
Op de informatieavond 'Maatje voor een vluchteling' leggen we als CVVE uit wat we doen en wat het maatjesproject inhoudt. Zo mogelijk deelt ook één van de reeds gestarte maatjes iets over het contact. Daarnaast geeft iemand van Vluchtelingenwerk een presentatie over het traject dat nieuwe statushouders bij hen doorlopen. De informatieavond 'Maatje voor een vluchteling' is bedoeld voor: Mensen die overwegen maatje te worden maar die eerst iets meer willen horen. - Mensen die net maatje zijn. Mensen die contact hebben met een statushouder en voor wie bovenstaande informatie relevant is. Meld je nu aan voor de informatieavond op dinsdag 21 mei 2019, zodat de organisatie weet op hoeveel mensen gerekend kan worden.

Veenendaal

[Veenendaal-Veenendaal Classic
[12:00 Hoofdstraat
De 34e editie van de wielerronde Veenendaal - Veenendaal Classic. Al vanag 1985 wordt deze profwielerklassieker verreden door midden-Nederland. Start en finish is traditioneel in het centrum van Veenendaal en doorkomst in Ede. Met in het verleden winnaars als Joop Zoetemelk, Tom Boonen, Elia Viviani, Edvald Boasson Hagen en Dylan Groenewegen. Kijk op www.veenendaal-veenendaal.nl voor meer informatie.

23 augustus 2019

Ede

Openingsavond Heideweek 2019
20:00 Kuiperplein
Dit jaar trapt Re-Play af en zullen Jeroen van der Boom en Glennis Grace live optredens van een uur verzorgen. Gratis toegang. Kijk hier voor het volledige programma van de Heideweek.

24 augustus 2019

Ede

Start Strong Women programma
12:00 Heuvelsepad 62-C
Het Strong Women programma van Allround Training Edeis nu nog beter en uitgebreider. Op 24 augustus start het volgende Strong Women programma met een nieuw onderdeel. Er wordt een fitheidsmeting in het programma opgenomen. Het ondergaan van de fitheidsmeting is een voorwaarde voor toelating aan Strong Women. Op basis van de gemeten resultaten kade medewerkers adviseren deel te nemen aan het Strong Women programma. Een andere advies kan zijn om eerst de basiscursus Lifemanagement te gaan volgen of op een andere manier toe te werken naar het Strong Women programma. Uiteraard krijg de deelnemer hierover een duidelijke en gedetailleerde uitleg.Deze fitheidsmeting wordt uitgevoerd door Vitex. Vitex analyseert de performance door een breed beeld te creëren van de eigen persoonskenmerken die de belangrijkste onderdelen vormen voor jouw sportperformance. Opgeven voor het Strong Women programma, info@allroundtrainingede.nl

25 augustus 2019

Bennekom

Zomerfair op Landgoed Hoekelum
10:30 Edeseweg 122
Op zondag 25 augustus is het van 10.30 tot 17.00 uur volop genieten van de mooie Zomerfair onder de bomen van Landgoed Hoekelum in Bennekom. Ontdek talloze kramen met een divers en mooi aanbod, maar ook kan de bezoeker vooral genieten van het lekkere eetplein en live-muziek, divers kindervermaak en natuurlijk de mooie omgeving. Ilse en Helen van Differenzz Events organiseren deze fair tijdens dé feestweek van de gemeente Ede, de Heideweek. Gratis entree en parkeren op het parkeerweiland kost 5 euro. Meer informatie lis te vinden op www.differenzz.nl.

27 augustus 2019

Ede

Mantelzorgtrefpunt Veldhuizen
14:00 Munnikenhof 17
Op 27 augustus is er weer een Mantelzorgtrefpunt in Wijkcentrum De Velder. Vanaf 13.30 zijn bezoekers welkom. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en men hoeft zich niet van tevoren op te geven. Info: info@develder.nl of bellen naar Agnes Lagerweij, 06-21985859.

29 augustus 2019

Wekerom

Heidedag Wicherumloo
14:00 Edeseweg 51
Gezellige heidedag in Wekerom van 14.00u tot 20.00u met o.a. zomermarkt, kinderactiviteiten, oud hollandse bazar, sjoelen (elke ronde prijs), rad van avontuur, verkoop van koffie/frisdrank/snacks/ijs ect.. Ook dit jaar is er weer de grote verloting met fraaie prijzen.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie