Afbeelding
Oranje Fonds - Bart Homburg

Oranje Fonds roept vanwege coronavirus op tot uitstel NLdoet

12 maart 2020 om 11:58 Evenementen Coronavirus

EDE Het Oranje Fonds roept organisaties die meedoen met NLdoet op om hun activiteiten uit te stellen, zo stelt de organisatie op haar website. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt het Fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. ,,Met pijn in ons hart geven we dit advies. NLdoet is immers een feest van sociale verbinding. Maar er is niks belangrijker dan gezondheid", stelt waarnemend directeur Marc van Hal.

De zestiende editie van de vrijwilligersactie, waar zo'n 8700 klussen aan meedoen, zou vrijdag en zaterdag plaatsvinden. ,,NLdoet staat voor sociale verbinding. En dat strookt niet met de oproep tot sociale onthouding. Het coronavirus heeft grote invloed op de samenleving. Mensen die al weinig sociale contacten hebben, ervaren door deze uitbraak nog meer een gevoel van eenzaamheid. Organisaties die zich inzetten voor anderen en die volledig op vrijwilligers draaien, hebben nu veel minder handen die mee kunnen helpen. We willen iedereen in Nederland dan ook oproepen tijdens deze pandemie om te kijken naar mensen die hierdoor geraakt worden. En daarbij de adviezen van het RIVM te volgen. Verbinden en elkaar helpen zal iedere dag cruciaal zijn de komende maanden", aldus van Hal.

VERZETTEN Het Oranje Fonds vraagt alle deelnemers dan ook hun activiteiten op een ander moment wel door te laten gaan. "Want vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zijn onmisbaar in Nederland. En alle activiteiten die dit weekend uitgevoerd zouden worden, zouden een groot verschil maken voor veel mensen." 

Hoe het verzetten of annuleren van een klus moet, is te lezen op de website van NLdoet. 

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: ede.stad@bdu.nl. 
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie