Afbeelding
Friends on Ice

Friends on Ice komt terug: komende winter zes weken ijspret in Ede

Evenementen Tips van de redactie

EDE Friends on Ice keert terug. Terwijl deze weken spreekwoordelijk de mussen geregeld door de hitte van het dak vallen, komt de aankondiging voor zes weken ijspret komende winter in hartje Ede. Regeren is vooruitzien, weten ze ook bij de organiserende stichting Friends on Ice. Twee jaar kon het evenement vanwege corona niet plaatsvinden, maar de voorbereidingen voor het komende ijsbaanproject zijn in volle gang.

Van zaterdag 10 december dit jaar tot en met zaterdag 21 januari volgend jaar kan er naar verwachting weer volop geschaatst worden in de nabijheid van het raadhuis. ,,We hopen echt van harte en vertrouwen erop dat het ditmaal door kan gaan”, zegt Jessica van der Laan van Friends on Ice. ,,Als organisatie moeten we het deze keer helaas voor het eerst zonder onze grondlegger, wijlen René Schuman, doen. Zijn visie blijft ons uitgangspunt: zes weken ijspret, waar iedereen, jong en oud, de winter kan beleven. We gaan er een prachtig ijsbaanproject van maken.” 

Het gaat om een overdekte ijsbaan van 20 bij 25 meter, met muziek én koek en zopie. ,,Geschikt voor gezellige zwierpartijen en rustige rondjes op de noren. Er kan een warme hap genomen worden bij de verschillende horecatentjes, er is een Grand Café, een poffertjeskraam en een friettent. Iedere vrijdagavond gaan de gekleurde lichten aan en gaat de muziek een paar tandjes harder: discoschaatsen. Bedrijven uit Ede strijden iedere maandagavond op de ijsbaan om de grote curlingbokaal. De ijsbaan is ook geschikt voor bedrijfsuitjes en kinderfeestjes.” Alle Edese basisscholen worden uitgenodigd om de kinderen gratis te laten schaatsen.

De ijsbaan in Ede dateert van 2005 en werd in eerste instantie georganiseerd door de stichting Vrienden van het ziekenhuis Gelderse Vallei. Het is een non-profit evenement, het batig saldo komt, nog steeds, ten goede aan de Vrienden van de Gelderse Vallei, die er onder meer knutselspelletjes voor kinderen van kopen en een braintrainer, een spelcomputer, voor ouderen. ,,Wij springen bij als er iets extra’s nodig is.” In latere jaren werd de organisatie van Friends on Ice professioneler opgezet en nam de gelijknamige stichting de organisatie op zich. De ijsbaan trekt vele duizenden mensen.

Het ijsbaanproject kan niet zonder veel vrijwilligers en sponsoren. Voor de sponsoren zijn er een viertal mogelijkheden: brons voor 350 euro, zilver voor 850 euro, goud voor 1500 euro en diamant voor 5.000 euro. Daarvoor zijn er onder andere reclameborden, gratis schaatskaarten, gratis entreekaarten voor de VIP-avond en vermelding van de bedrijfsnaam bij de ingang, op de website, social media en de bedankpagina in de krant. 

door Gerard van Wijk

advertentie
advertentie