Afbeelding
Freek Wolff

Parachutisten springen bij Airborne Luchtlandingen uit een echte Market Gardenveteraan

25 augustus 2022 om 11:03 Evenementen Airborne herdenking en luchtlandingen Ede

EDE Bij de Airborne Luchtlandingen en Herdenking op zaterdag 17 september springen er ook parachutisten uit een historisch vliegtuig. Het programma in de lucht wordt geopend door Parachute Group Holland. Zij springen dit jaar uit een Dakota die is ingezet bij D-Day en Market Garden. Tijdens de Slag om Arnhem werd het toestel genaamd ‘Drag ‘em oot’ onder vuur genomen vanaf de grond en vanuit een gevechtsvliegtuig. In het toestel zitten nog steeds kogelgaten uit die tijd.

De sprong uit de Dakota is om 10.00 uur de eerste dropping van de dag. De spectaculaire ‘massdrop’ staat gepland voor 10.30 uur. De luchtlandingen van 11 Luchtmobiele Brigade gaan hand in hand met de jaarlijkse herdenking van de helden van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide. Het volledige programma duurt van 09.00 tot 15.30 uur. Kijk hier voor het programma.

De Ginkelse Heide is 17 september per fiets bereikbaar en alleen vanaf station Ede-Wageningen rijden pendelbussen naar de Ginkelse Heide voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen. De gemeente adviseert bezoekers zoveel mogelijk met de fiets, te voet of openbaar vervoer te komen. Mensen die met de auto komen wordt gevraagd de fiets achter op de auto mee te nemen en de auto te parkeren op één van de park & bike parkeerplaatsen. Kijk hier voor meer informatie.


Er wordt gesprongen uit een Dakota die is ingezet bij D-Day en Market Garden. - Airborne Luchtlandingen en Herdenking

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie