The Dirty Daddies in 2019 op de Heideweek, dit jaar verzorgen ze een optreden op de openingsavond.
The Dirty Daddies in 2019 op de Heideweek, dit jaar verzorgen ze een optreden op de openingsavond. Facebook The Dirty Daddies

Organisatie maakt eerste Heideweek-artiesten bekend

21 maart 2023 om 09:05 Evenementen

EDE De stichting Heideweek heeft dinsdagmorgen de eerste artiesten voor de Edese feestweek bekendgemaakt. Onder meer The Dirty Daddies, La Fuente en John de Bever zijn in augustus op het Kuiperplein terug te vinden op het podium.

De Heideweek onthulde de artiesten dinsdag bij het sponsorontbijt bij Autobedrijf Braber, één van de sponsoren. Het thema dit jaar wordt ‘HDWK Kleurt je leven’. ,,Wanneer je denkt aan de Heideweek dan denk je aan feestvieren, plezier hebben, samen zijn, verbinding maken en de laagdrempeligheid. Dit zijn ook precies de kernwaarden die worden vertegenwoordigd met hun eigen kleur in ons logo. De kleuren samen geven de veelzijdigheid van de Heideweek weer. Tijdens de laatste week van augustus kleurt de Heideweek Ede met deze waarden. Daarom vonden wij het niet meer dan logisch om voor dit jaar het thema ‘HDWK Kleurt je leven’ te kiezen’’, aldus de organisatie.

OPENINGSAVOND

Voor de openingsavond op vrijdag 18 augustus werden twee artiesten bekend. Coverband The Dirty Daddies, ook op eerdere edities van de Heideweek een succes, komt spelen. Daarnaast komt ook de Nederlandse artiest Claude, die onlangs doorbrak met zijn singel ‘Ladada’ naar Ede tijdens die avond. Voor Feel the Beat, op zaterdag 19 augustus, werd bekend daar daar in ieder geval de populaire dj La Fuente acte de présence geeft. Op donderdag 24 augustus staat Het Grote Plein Feest gepland, met daarbij sowieso John de Bever en zijn Nederlandstalige hits. 

VERSCHILLENDE ARTIESTEN

Voor de tweede keer zal ook de HDWK Airborne-avond plaatsvinden. Ook dit jaar wordt avond begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. ,,Welke artiest hierbij zal aansluiten is nog even een verrassing’’, aldus de organisatie. Op zaterdag 26 augustus is dit jaar de slotavond van de Heideweek. ,,Met de Slotavond gaan we herinneringen ophalen uit de jaren ‘80. Het wordt een echte Nederpop avond die je terug doet denken aan de Heideweek Parkpop van 1986 waar toen maar liefst 70.000 mensen op af kwamen Na 37 jaar keert Henk Westbroek van Het Goede Doel namelijk terug naar de Heideweek! Ook Jimmy van den Nieuwenhuizen met band van de Vrienden van Amstel Live 2023 en vele anderen zullen zorgen voor een spetterende afsluiter van deze Heideweek.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie