Xander de Buisonjé heeft als gastartiest opgetreden op de Airborne Veteranenavond onder begeleiding van het Orkest Koninklijke Landmacht.
Xander de Buisonjé heeft als gastartiest opgetreden op de Airborne Veteranenavond onder begeleiding van het Orkest Koninklijke Landmacht. Theo Beumer

Muzikaal eerbetoon tijdens Airborne Veteranenavond

26 augustus 2023 om 09:45 Evenementen Tips van de redactie

EDE Een avond speciaal voor veteranen, met een hoogwaardig orkest en een top-artiest van Nederlandse bodem. Op vrijdag 25 augustus stond het Edese Kuiperplein geheel in het teken van de derde Airborne Veteranenavond. Onder begeleiding van het Orkest Koninklijke Landmacht heeft Xander de Buisonjé opgetreden als gastartiest, bekend van populaire hits zoals ‘Hou me vast’ en ‘Het is over’.  

(Tekst gaat verder onder de foto)


- Theo Beumer

Achter de militaire uniformen van de Het Orkest Koninklijke Landmacht schuilen 48 conservatorium geschoolde musici. Een deel met een klassieke achtergrond, een deel uit de pop- en jazzmuziek. Een eigentijds geluid, maar ceremonieel en met tradities verbonden aan het DNA van de krijgsmacht. Met een uiteenlopend en vernieuwend repertoire met een militaire ‘touch’ is het Orkest Koninklijke Luchtmacht uniek in de professionele muziekwereld, zowel in Nederland als daarbuiten. Met de Airborne Veteranenavond luidt Ede de Airborne Ede-maand in. Deze maand staat in het teken van terugkerende herinneringsevenementen. 

Hieronder een sfeerreportage met foto’s van Theo Beumer.


- Theo Beumer


- Theo Beumer


Speech van burgemeester Rene Verhulst - Theo Beumer


De heidehoogheden mochten natuurlijk niet ontbreken. Speciaal genodigde was veteraan Marco Kroon (geheel rechts)- Theo Beumer


- Theo Beumer


 - Theo Beumer


- Theo Beumer


 - Theo Beumer


- Theo Beumer

De eerste editie van het evenement werd door de toen geldende coronamaatregelen kleiner gehouden dan oorspronkelijk gepland. Maar met Alain Clark stond er een swingende artiest naast het befaamde Orkest Koninklijke Luchtmacht, dat onder leiding staat van chefdirigent Patrick Curfs. Vorig jaar was het orkest in volle glorie voor iedereen te bewonderen op het Heideweekpodium. Met niemand minder dan Shirma Rouse als gastartiest blies het orkest het publiek weg en zorgde zodoende voor een mooi eerbetoon aan de aanwezige veteranen. Heideweek-voorzitter Gilbert Meurs stak zijn trots in een eerdere editie van Ede Stad al niet onder stoelen of banken. ,,We zijn er ontzettend trots op dat we sinds 2021 in coproductie met de gemeente Ede de Heideweek Airborne Veteranenavond mogen en kunnen organiseren. Speciaal voor onze veteranen is met het Orkest Koninklijke Luchtmacht een bijzonder concert samengesteld, uiteraard ook voor alle inwoners van Ede. We staan stil bij wat onze veteranen hebben meegemaakt en willen hen op deze bijzondere wijze bedanken voor hun inzet en moed”, aldus de voorzitter van de Heideweek.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie