Tom Hanks as Otto in A MAN CALLED OTTO.
Tom Hanks as Otto in A MAN CALLED OTTO. Niko Tavernise

Filmhuis Cultura: ‘Weg uit de realiteit van alledag’

1 juni 2023 om 10:53 Film

EDE Filmhuis Cultura sluit haar seizoen dinsdag af met de film Tár. We kijken terug op een mooi filmseizoen. De liefhebbers hebben de weg naar het filmhuis weer gevonden en het filmbezoek zit weer in de lift. Ook voor het nieuwe seizoen staan weer een aantal bijzondere films klaar. 

Dinsdag is de vaste filmdag in Cultura. In de middag en avond zijn er momenten om een mooie film te zien. Weg uit de realiteit van alledag en een blik op de wereld die we nog niet kennen. Film ontroert, verbindt, inspireert. ‘s Middags is er bij een aantal films een inleiding voorafgaand aan de film. Zo krijg je meer inzicht in de achtergrond en bekijk je de film met andere ogen. Na afloop of in de pauze kun je met andere filmliefhebbers nog even napraten in ons café.

De film op de avond begint in het nieuwe seizoen om 19.30 uur. Voor de vaste bezoeker is er ook weer een strippenkaart, die begin augustus beschikbaar is. 

BESPREEK HET SAMEN

Ook de film op zondagmiddag met Bespreek het Samen heeft een vervolg. Een keer in de maand vertonen we een film op de zondagmiddag. Na afloop van de film is er een nagesprek. 

FILMS

Het seizoen start in september met The Father, is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is, met Anthony Hopkins en Olivia Colman, op Wereld Alzheimerdag. 

Een week later draait A Man Called Otto, gebaseerd op de komische en ontroerende bestseller en vertelt het verhaal van Otto Anderson (Tom Hanks), een norse weduwnaar met vastgeroeste gewoonten. Wanneer er een druk jong gezin naast hem komt wonen, krijgt hij te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol. Uiteindelijk ontstaat er een wonderlijke vriendschap die Otto’s leven op zijn kop zet.

De ontroerende film The Whale, staat begin oktober op het programma. Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen.

JEUGDFILMS IN VAKANTIE

In de herfst- en kerstvakantie kan de hele familie naar een jeugdfilm op dinsdagochtend en middag: Leeuwin en Totem. Het volledige filmprogramma tot en met december staat op de website van Cultura. Kaarten koop je gemakkelijk online.

ZOMERPROGRAMMA

In de zomer zijn er geen films geprogrammeerd in het Filmhuis. Het streamingsplatform PICL heeft wel een mooi zomerprogramma met nog een aantal heerlijke zomerfilms. Mooi om nog even na te genieten op de bank van de zomer en het vakantiegevoel vast te houden. Op het moment dat het jou schikt. Streamen kan makkelijk via onze website: picl.nl/theaters/cultura. Het aanbod is 24 uur per dag beschikbaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie