De beeldentuin van het museum.
De beeldentuin van het museum. Kröller-Müller Museum

Kröller-Müller verwelkomt fors minder bezoekers dan vorig jaar

23 december 2021 om 10:12 Kunst

OTTERLO Het Kröller-Müller Museum in Otterlo sluit het jaar af met 127.126 bezoekers. Vanwege onder meer lange periodes van sluiting door lockdowns en een beperking van de bezoekcapaciteit ligt dit aantal nog lager dan in coronajaar 2020. Toen bezochten 175.000 geïnteresseerden het Kröller-Müller. In 2019 waren dat er nog meer dan 400.000. 

Door de huidige lockdown blijft het museum in nationaal park De Hoge Veluwe gesloten tot en met 14 januari 2022.

Toch kan het Kröller-Müller ook terugkijken op een succes. De tentoonstelling ‘Marinus Boezem. Alle shows’, die te zien was vanaf de heropening op 5 juni tot en met 14 november, was volgens het museum een grote publiekslieveling. Deze tentoonstelling ontving de tweede prijs in de verkiezing ‘Tentoonstellingsprijs 2021’ van Museumtijdschrift. 

RIJKE COLLECTIE ,,In de coronaperiode heeft het museum terug kunnen vallen op de eigen rijke collectie. ‘Mooi oud. Drie eeuwen tekeningen uit de Kröller-Müllercollectie’ is hier een voorbeeld van”, aldus het museum. Daarnaast werd deelgenomen aan de twaalfde editie van Sonsbeek, de grootste internationale tentoonstelling in Nederland voor kunst in de openbare ruimte. Met de presentatie Seizoenen van Steven Aalders lanceerde het Kröller-Müller Museum een nieuwe reeks: Met verf. 

In het buitenland heeft het museum met tentoonstellingen in Finland, Italië en Japan 384.000 bezoekers bereikt. ,,Ook dit aantal zou zonder de pandemie veel hoger zijn geweest”, aldus het museum. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie