Archieffoto van dorpshuis De Zicht in Ederveen.
Archieffoto van dorpshuis De Zicht in Ederveen. Henny Jansen

Onderzoek naar nieuw centrumplan voor Ederveen

3 februari 2020 om 10:00 Maatschappelijk

EDERVEEN In Ederveen is een haalbaarheidsonderzoek begonnen naar een centrumvisie. Dat laat wethouder Willemien Vreugdenhil weten aan de gemeenteraad. ,,Een werkgroep bestaande uit verschillende organisaties uit Ederveen heeft een aantal maanden geleden een voorlopig plan gepresenteerd aan de gemeente."

Het dorpshuis De Zicht kan volgens het bestuur niet voldoen aan de wensen van deze tijd. ,,De Hersteld Hervormde Kerk, die nu elke zondag de gymzaal tot kerkzaal ombouwt, wil graag een eigen plek. Dit en meer is reden geweest voor het dorp om met elkaar een centrumvisie te ontwikkelen. Het plan is tot stand gekomen op initiatief van het bestuur van De Zicht in samenwerking met de Belangenvereniging Ederveen."

De centrumvisie en zeker de uitwerking ervan komt niet vandaag of morgen tot stand. Er zijn volgens de wethouder nog veel zaken die nader met elkaar moeten worden uitgezocht en verkend. ,,Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden voor woningbouw, (wijzigen van) het bestemmingsplan, het onder één dak brengen van verschillende functies en het slim combineren van gebruik van ruimtes. Om tot een haalbaar plan te komen zijn er gesprekken nodig met verschillende investeerders, de gemeente en (toekomstige) gebruikers. Ook moet er een sluitende exploitatiebegroting en heldere afspraken over de uitvoering worden gemaakt."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie