Voetbalderby derde klasse VVOP - Advendo
Voetbalderby derde klasse VVOP - Advendo Henk Hutten

Advendo'57 laat koploper VVOP ontsnappen

1 februari 2020 om 19:21 Voetbal

EDERVEEN ,,Vooraf teken je voor een punt bij de koploper. Achteraf is iedereen het er over eens dat wij met 3-3 te weinig hebben gekregen tegen VVOP'', baalde Jan Fluit. ,,Dit voelt als een verlies. Hoewel ik wel een petje wil afdoen voor de jongens. Ze hebben het fantastisch gedaan.''

De trainer had na anderhalf jaar de weer fitte David Duijts opgesteld. Net als William van Velthuizen. Reden was dat Mark van Kessel en Nico van Roekel geveld waren door de griep. ,,Wij zaten direct goed in de wedstrijd. Waren zeker gelijkwaardig aan VVOP. Wij kregen via Niels en Tom van Ginkel de eerste kansen.''

,,Slordig uitverdedigen van onze kant betekende de 1-0 voor VVOP (Dennis Hooijer). Het was hun eerste kans. Gelukkig kwamen wij snel op gelijke hoogte. Uit een scrimmage schoot Niels van Ginkel tegen de keeper. De rebound van Rik Kelderman betekende de 1-1. Dat was dik en dik verdiend'', meende de Advendo trainer.

,,In de tweede helft mikte Martijn van den Dikkenberg vanaf de punt van de zestien meter de bal precies in het zijnet (1-2). Daarna moest ik vanwege kleine blessures wisselen. En van de invallers, Jordi Koudijs, maakte zes minuten voor tijd de 1-3. Kaasje dacht ik doen'', bekende Fluit.

Maar in de laatste minuten kwam de ploeg uit Voorhuizen toch weer op gelijk hoogte. ,,Eerst was er een foutje van doelman Ewald van Manen. De 3-3 kwam via een van richting veranderd schot. Een mazzelgoal (Jeroen Peer)'', toonde Fluit nogmaals zijn teleurstelling.

,,Ik ben wel blij met de manier waarop wij hebben gespeeld. Dat geeft hoop'', aldus de trainer, die nu op gelijke hoogte staat met Rood Wit. Die ploeg komt zaterdag naar Ederveen. ,,We gaan er alles aan doen de drie punten in eigen huis te houden. Dan blijft er nog enigszins zicht op een veilige plaats.'' Daar staat AGOVV nu, met een verschil van zeven punten.

Voetbalderby derde klasse VVOP - Advendo
Voetbalderby derde klasse VVOP - Advendo
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie