Afbeelding
Pixabay

Ede beëindigt proef opvang daklozen

26 juni 2020 om 06:23 Maatschappelijk

EDE Eind 2019 zijn op het terrein van het Sociaal Pension tijdelijk extra woonunits voor de opvang van daklozen (‘buitenslapers’) in gebruik genomen.  Aanvankelijk was de bedoeling om de tijdelijke nachtopvang als proef voor de buitenslapers tot 1 mei 2020 open te stellen. Door de corona-crisis en de richtlijnen hiervoor van de rijksoverheid heeft de gemeente Ede de opvang langer opengesteld, maar nu gaat de gemeente er toch mee stoppen.

Omdat de landelijke richtlijnen voor COVID-19 dit toelaten heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de nachtopvang voor daklozen in Ede per 1 augustus 2020 te sluiten. De gemeente werkt samen met het Leger des Heils aan een passende woonplek voor de bewoners van de nachtopvang. Ook maakt de gemeente afspraken en maatregelen om mogelijke overlast van buitenslapers na 1 augustus zo veel mogelijk te beperken.

Na het sluiten van de opvang voor buitenslapers per 1 augustus blijven de woonunits nog staan tot eind december 2021. Tot die tijd kunnen mensen uit het Sociaal Pension er in worden opgevangen. Dit is nodig omdat het Sociaal Pension in de komende periode zal worden gerenoveerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie