Nena (18) en Lisanne (14) spreken koning Willem Alexander.
Nena (18) en Lisanne (14) spreken koning Willem Alexander. Laten we Welzijn

Koning Willem-Alexander digitaal op bezoek in Ede

12 november 2020 om 16:42 Maatschappelijk

EDE Koning Willem-Alexander verraste donderdagochtend het mentorproject ‘Laten we Welzijn’ uit Ede met een digitaal werkbezoek. Het mentorproject is onderdeel van het jongeren vrijwilligersnetwerk Dien je Stad. Koning Willem-Alexander ging in gesprek met Nena (18) en Lisanne (14) die al een jaar met elkaar op trekken en op zoek moesten naar een nieuwe manier om contact te houden tijdens corona. ,,Het heeft Lisanne een enorme boost gegeven’’, vertelt Marieke van der Heide, projectleider van het mentorproject. 

Laten we Welzijn is het mentorproject voor jongeren in Ede die zich eenzaam voelen of ergens op vast lopen in hun leven. Tijdens een mentorjaar werken de twee jongeren samen aan het behalen van de doelen van de jongere die hulp en steun kan gebruiken. Deze kunnen gaan over bijvoorbeeld het uitbreiden van een sociaal netwerk, bespreekbaar maken van zorgen, leren om op eigen benen te gaan staan, of groeien in zelfvertrouwen.

ALTERNATIEVEN Nu de maatregelen veel activiteiten beperkt mogelijk maken, gaan jongeren op zoek naar alternatieve manieren van contact. Dat doen ze volgens Van der Heide met veel creativiteit, enthousiasme en fanatisme. ,,Eigenlijk was het leuk om andere creatieve manieren van contact te ontdekken, bijvoorbeeld door tegelijkertijd samen te bakken”, vertellen Nena en Lisanne. ,,We merkten dat het prima werkte. Al was het ook fijn dat we na de versoepelingen weer samen konden paardrijden.”

Veel jongeren hebben de afgelopen maanden dankzij de hulp van hun mentor stappen gezet in het bouwen van hun toekomst. De ontmoeting met de koning heeft Lisanne ook weer nieuw zelfvertrouwen gegeven, vertelt Van Der Heide. ,,Ze vond het erg spannend maar het gesprek heeft haar een enorme boost gegeven. Hiermee is ze een succeservaring rijker.’’ Dat geldt ook voor de jongeren die als vrijwilliger meewerken aan het project. ,,Hun ervaring als vrijwilliger nemen ze in hun verdere leven mee: omkijken naar de ander in je eigen stad. Zo maken we allemaal de samenleving een stukje mooier.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie