Steeds meer jongeren in Ede vervelen zich en voelen zich eenzaam, stelt Gemeente Ede.
Steeds meer jongeren in Ede vervelen zich en voelen zich eenzaam, stelt Gemeente Ede. Pixabay

Gemeente maakt extra geld vrij voor Edese jongeren

24 november 2020 om 16:33 Maatschappelijk

EDE De gemeente Ede gaat extra geld vrijmaken voor activiteit voor jongeren om ze ,,beter te bereiken.’’ De gemeente stelt dat de coronacrisis invloed heeft op Edese jongeren en dat steeds meer jongeren zich vervelen en zich eenzaam voelen. ,,Hoewel de coronacrisis voor ons allen zwaar is, zien we bij jongeren dat de beperkende maatregelen een grote impact hebben op hun dagelijks leven.’’ 

Zo vallen sportactiviteiten weg, en kunnen ze slecht in beperkte mate samenkomen met vrienden. Echter, de jongerenwerkers weten de jongeren te bereiken, stelt wethouder Leon Meijer. ,,De activiteiten die zij organiseren worden als positief ervaren door jongeren.” Met de kerstvakantie in het vooruitzicht is het volgens Meijer belangrijk dat deze activiteiten blijven en waar nodig meer worden georganiseerd. ,,Op die manier is er een positieve tijdbesteding beschikbaar’’. 

Jongerenwerker Rowin de Zwart van Malkander vindt het een goede zet. ,,We merken dat jongeren zich vervelen. We krijgen veel vragen binnen van jongeren wat ze kunnen doen.” Door uitvoerende jongerenwerkorganisaties is er de afgelopen periode hard gewerkt aan uitbreiding van het jongerenwerk. Met als resultaat extra activiteiten, zoals een FIFA-toernooi en een step- en skateclinic. ,,Hiermee kunnen wij ons nog meer en beter inzetten voor de Edese jongeren in deze moeilijke tijd’’, reageert De Zwart op het nieuws over het extra budget. 


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie