Bouke Boerrigter is actief als vrijwilliger bij Op Doortocht om de wekelijkse kerkdiensten te helpen regelen.
Bouke Boerrigter is actief als vrijwilliger bij Op Doortocht om de wekelijkse kerkdiensten te helpen regelen. Doriet Willemen
Vrijwilliger in beeld

‘Samen een mooie dienst organiseren’

23 maart 2021 om 13:00 Maatschappelijk

EDE 2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. Vrijwilligerswerk heb je in allerlei soorten en maten, net zoals er ook heel veel verschillende vrijwilligers bestaan. In deze rubriek vertellen mensen uit Ede (of uit een van de omliggende dorpen) wat zij voor vrijwilligerswerk doen en waarom.

Naam: Bouke Boerrigter
Leeftijd: 26
Woonplaats: Ede
In het dagelijks leven: Docent bewegingsonderwijs
Vrijwilligerswerk: Taakveldleider (deze regelt de organisatie van de zondagsdiensten)
Organisatie: Baptistengemeente Op Doortocht
Quote: ‘Regelen en coördineren zijn zaken die bij mij passen. Ik krijg er heel veel energie van!’

BELANGRIJK ,,Onze kerk drijft op vrijwilligers”, vertelt Bouke Boerrigter. ,,Maar dat is eigenlijk bij de meeste kerken het geval. Vrijwilligers zijn onmisbaar om de diensten en alle andere activiteiten van een kerkgemeenschap door te laten gaan. Veel mensen van onze Baptistengemeenschap Op Doortocht dragen dan ook een steentje bij door een bepaalde taak op zich te nemen of ergens mee te helpen. Zelf speel ik al sinds mijn zestiende met veel plezier op piano en drum in een (of soms twee) van de muziekteams die onze kerkdiensten opluisteren. En vorig jaar ben ik dus begonnen als taakveldleider van onze kerk.”

REGELEN ,,Een taakveldleider organiseert eigenlijk alles wat er rondom de zondagsdiensten nodig is”, legt Bouke uit. ,,Dat betekent dat ik veel praktische zaken regel. We hebben ongeveer 650 leden, van wie normaal gesproken een groot aantal naar de dienst komt. Daarnaast mag ik ook meedenken met de voorgangers over thema’s voor de diensten. En dan is er natuurlijk nog de invulling van de vieringen met Pasen, Pinksteren en Kerstmis. Het is het mooiste als alle generaties aan bod kunnen komen. Dat is soms ingewikkeld maar gelukkig hoef ik het niet allemaal alleen te doen.”

DYNAMISCH Bouke zet zich ongeveer vijf uur per week in als vrijwilliger bij Op Doortocht. De samenwerking met anderen en de vele contacten die hij hierbij heeft spreken hem erg aan. ,,Regelen en coördineren zijn zaken die wel bij mij passen”, vertelt hij. ,,Ik krijg er heel veel energie van om dit te doen! Ik overleg met veel verschillende mensen en zorg ervoor dat alles soepel verloopt.”

ANDER JAAR DAN ANDERS Als kersverse taakveldleider kreeg Bouke afgelopen jaar al direct te maken met moeilijke besluiten vanwege coronamaatregelen. ,,Discussies die in de maatschappij plaatsvinden, zie je natuurlijk ook terug in de kerken. Wel of geen mondkapje, hoeveel personen mogen er binnen? We volgen de richtlijnen van het RIVM en ik probeer ervoor te zorgen dat iedereen zich hier gehoord voelt.”

De volgende keer vertelt Désirée Kraanen over haar inzet bij de bezoekservice voor ouderen.

Dit artikel wordt u aangeboden door meerdere samenwerkende vrijwilligersorganisaties. ,,Vrijwillige inzet, voor iedereen is er iets passends. Graag willen we samen met u gaan ontdekken wat dat is. Bel daarvoor Malkander: 0318-208080.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie