Afbeelding
EdeStad.nl

Tijdelijke noodopvang buitenslapers in hotel De Paasberg

7 juli 2021 om 08:34 Maatschappelijk

EDE Zogenoemde buitenslapers kunnen vanaf 1 september 2021 tot 31 maart 2022 overnachten in hotel De Paasberg. Deze locatie is aangewezen als tijdelijke noodopvang. De gemeente Ede zoekt ondertussen naar een permanente oplossing voor deze groep.  

Buitenslapers zijn mensen die geen opvangplek (willen) hebben in de reguliere opvang (zoals het Sociaal Pension). Gemeente Ede biedt met het Leger des Heils sinds 1 december tijdelijke noodopvang in het PMT-gebouw. Het PMT-gebouw kan na 1 september 2021 niet meer worden gebruikt voor de noodopvang, omdat dit pand is verkocht. 

Het college heeft onderzocht waar de opvang na 1 september 2021 plaats kan vinden. ,,Het college heeft meer dan veertig locaties verkend die in aanmerking konden komen voor een tijdelijke noodopvang. Hotel De Paasberg is de meest passende tijdelijke oplossing”, aldus de gemeente in een persbericht. Het wordt voor de noodopvang gebruikt tot  31 maart 2022.

In hotel De Paasberg worden al regelmatig dak- en thuislozen opgevangen. De gemeente: ,,Om overlast in de wijk zoveel mogelijk te voorkomen, worden maatregelen genomen zoals begeleiding voor de tijdelijke bewoners, extra toezicht en de inzet van beveiliging. Wijkbewoners zijn vandaag via een brief geïnformeerd en door de gemeente uitgenodigd mee te denken over de maatregelen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie