Sinds haar verhuizing naar Otterlo zet Ria Hordijk zich in bij Park De Hoge Veluwe en heeft zo al veel mensen leren kennen in haar nieuwe woonplaats.
Sinds haar verhuizing naar Otterlo zet Ria Hordijk zich in bij Park De Hoge Veluwe en heeft zo al veel mensen leren kennen in haar nieuwe woonplaats. Doriet Willemen
Vrijwilliger in beeld

‘Verhuisd? Doe dan vrijwilligerswerk!’

7 september 2021 om 16:30 Maatschappelijk

OTTERLO 2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. Vrijwilligerswerk heb je in allerlei soorten en maten, net zoals er ook heel veel verschillende vrijwilligers bestaan. In deze rubriek vertellen mensen uit Ede (of een van de omliggende dorpen) wat zij voor vrijwilligerswerk doen en waarom.

Naam: Ria Hordijk
Leeftijd: 69
Woonplaats: Otterlo
In het dagelijks leven: gepensioneerd
Vrijwilligerswerk: gastvrouw, verkoop en info
Organisatie: Nationaal Park De Hoge Veluwe
Quote: ‘Vrijwilligerswerk is een ideale manier om mensen te leren kennen wanneer je ergens nieuw bent’

VERHUISD ,,Twee jaar geleden zijn mijn man en ik verhuisd naar Otterlo”, vertelt Ria Hordijk. ,,Het is schitterend wonen hier in Otterlo en omgeving, maar verder kende ik eigenlijk niemand hier. In mijn vorige woonplaats zette ik mij ook al in als vrijwilliger (bij de bibliotheek), dus ik weet uit ervaring dat vrijwilligerswerk een goede manier is om contacten te leggen en mensen te leren kennen. Vrij snel na onze verhuizing ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan bij De Hoge Veluwe en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.”

GASTVROUW Met een aantal andere vrijwilligers die Ria leerde kennen, ging ze regelmatig op pad om samen het park te verkennen: ,,Ontzettend leuk natuurlijk, maar het komt me ook goed van pas bij mijn vrijwilligerswerk hier. Ik sta een middag per week in de parkwinkel, en dan krijg je vanzelf ook regelmatig vragen van bezoekers. Ik vind het erg leuk om uitleg te geven en mensen te informeren. Ik kan bijvoorbeeld vertellen wat de mooiste fietsroutes zijn. Je staat niet alleen in de winkel om te verkopen, maar je bent ook gastvrouw voor de bezoekers. En als voormalig onderwijzeres vertel ik met veel plezier over alles wat er te zien en te doen is in het park.”

LEUKE SFEER ,,Het allerleukste aan dit werk vind ik het contact met mensen”, vertelt Ria. ,,De collega’s natuurlijk, maar ook alle dagjesmensen die het park bezoeken. Onder hen ook veel kinderen, vakantiegangers en buitenlandse toeristen. Dat maakt het behoorlijk afwisselend en iedereen is in vakantiestemming waardoor je steeds in een vrolijke sfeer werkt.”

GESLAAGD Door haar inzet bij De Hoge Veluwe heeft Ria in korte tijd veel mensen leren kennen. Ze herinnert zich nog hoe ze na de verhuizing voor het eerst begroet werd door een (nieuwe) bekende. Dat gaf toch wel een goed gevoel, alsof je ergens thuis bent. Het oorspronkelijke doel lijkt dus bereikt. Maar betekent dat dan ook dat Ria nu gaat stoppen als vrijwilliger? ,,Zeker niet”, luidt het antwoord, ,,ik vind dit veel te leuk om te doen en ik hoop hier nog een hele tijd mee door te gaan!”

De volgende keer: Gerarde Wolswinkel over inzet voor kerkjeugd in Lunteren.

Dit artikel wordt u aangeboden door meerdere samenwerkende vrijwilligersorganisaties. ,,Vrijwillige inzet, voor iedereen is er iets passends. Graag willen we samen met u gaan ontdekken wat dat is. Bel daarvoor Malkander: 0318-208080.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie