Grote behoefte aan openstelling bieb op zondag bij Cultura

30 september 2022 om 18:32 Maatschappelijk Includi
Archieffoto
Archieffoto

EDE Voor Cultura Molenstraat heeft een openstelling op zondag grote meerwaarde voor het centrum. ,,Er is grote behoefte aan openstelling van de bibliotheek op zondag en aan ruimte voor andere activiteiten van Cultura op zondag.” Het kost jaarlijks 180.375 euro. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de gemeente en Cultura, naar aanleiding van een in juli door de gemeenteraad aangenomen motie. Gevraagd werd om zoveel mogelijk bibliotheken in de gemeente Ede ook op zondag open te stellen.

Het onderzoek heeft verder uitgewezen dat openstelling van de bibliotheek Stadspoort op zondag alleen zin heeft als ook de andere winkels in het winkelcentrum Stadspoort open zijn. Dat geldt ook voor de openstelling van de bibliotheek Lunteren, het heeft alleen zin als er activiteiten in het Westhoffhuis zijn. Bennekom kent geen zondagopenstelli..

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Geen tijdelijk zebrapad of knipperlicht bij oversteek scholieren
PREMIUM
Afbeelding
Dieren Minister wil regionale aanpak wilde vogels met vogelgriep
PREMIUM
Afbeelding
Winkels Supermarkt Safari naar Bellestein
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Airfryer koning uit Ede stopt vanwege succes: ‘Gaat bijna op werken lijken’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren 11.000 honden op dat hele kleine stukje Ede
PREMIUM
Afbeelding
Mensen ‘God gebruikt zelfs Google’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.