Afbeelding
Astrid Meyer

Medewerkers Ziekenhuis Gelderse Vallei voeren actie voor betere cao

16 maart 2023 om 16:30 Maatschappelijk

EDE Medewerkers van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede doen vandaag mee aan de landelijke actiedag van de vakbonden. Daarmee vragen de medewerkers aandacht voor een betere cao.

Een aantal afdelingen in het ziekenhuis Gelderse Vallei doet mee aan deze actiedag en draait vandaag een zondagsdienst. Ook werd er een sit-in gehouden. Medewerkers gingenn samen op de grond zitten omdat de NVZ hén naar eigen zeggen laat zitten.

,,De veiligheid van onze patiënten staat voorop. De zorg voor opgenomen patiënten, oncologische patiënten en spoedpatiënten gaat altijd door. Ook verloskundige zorg gaat gewoon door”, meldt het ziekenhuis. Wel zijn enkele afspraken verplaatst, patiënten zijn daarover van tevoren gebeld.

Medewerkers van tientallen ziekenhuizen leggen donderdag hun normale werk neer omdat ze een betere cao eisen. Ze willen meer loon, maar ook betere afspraken over bijvoorbeeld werkroosters en beschikbaarheidsdiensten. Werkgeverskoepel NVZ heeft al gezegd het geld niet te hebben om aan de eisen te kunnen voldoen.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie