In de Broek-Akker wordt dagelijks genoten van een heerlijke maaltijd. Op de achtergrond beheerder Peter Huising en de vrijwilligers Rie Busser (links) en Margriet Veenendaal.
In de Broek-Akker wordt dagelijks genoten van een heerlijke maaltijd. Op de achtergrond beheerder Peter Huising en de vrijwilligers Rie Busser (links) en Margriet Veenendaal. Dick Martens

Iedereen kan aanschuiven bij Open Eettafel in Bennekom: ‘Samen eten is gezelliger dan alleen’

20 september 2023 om 10:45 Maatschappelijk

BENNEKOM Eten en drinken is voor de meeste ouderen erg belangrijk. Het biedt structuur op de dag, geeft een voldaan gevoel en prikkelt de zintuigen. Het is ook een middel om met elkaar in contact te komen en samen te genieten. Dat is ook het idee achter het initiatief Open Eettafel, een dagelijkse activiteit in de Broek-Akker in Bennekom. Onder het motto: ‘Samen eten is toch gezelliger dan alleen?’ kan er iedere dag (behalve zaterdag) door iedereen worden aangeschoven voor een driegangen maaltijd.

door Dick Martens

Ook deze maandagmorgen vullen de gangen zich met de heerlijkste etensgeuren. De eerste eters melden zich al, ook de vrijwilligers die het eten gaan uitserveren staan al paraat. ,,Niet zelf koken, niet hoeven afwassen en ook nog eens, als je dat wilt, gezellig met elkaar praten. Dat is onze doelstelling”, legt Peter Huising de welbespraakte beheerder van de Broek-Akker uit. 

VEELAL OUDERE MENSEN

,,Het zijn veelal oudere mensen, die onder andere vanuit de Timanshof of de Aleidahof hier elkaars gezelligheid opzoeken en dat dan combineren met een lekkere maaltijd. In principe is iedereen welkom. We koken hier niet zelf, maar de maaltijden komen van D-elicious Catering.” Edenaar Peter Derksen heeft zojuist zijn maaltijden afgeleverd. ,,We hebben een maaltijdcyclus, die meegaat met de seizoenen. Lekker en gevarieerd dus.”

GOED EN ZINVOL

Mevrouw Palma passeert. Op haar rollator het serviesgoed dat ze terugbrengt om vervolgens weer gewoon aan te schuiven. ,,Wat fijn, dat u er weer bent”, verwelkomt Huising haar. Ze straalt en schuift met een goed gevoel bij de anderen aan. ,,Vorige week kon ze niet komen, had wat klachten, dan brengen wij het eten bij haar thuis. Voor sommigen is het ook noodzaak om goede voeding te krijgen, zij kunnen dat thuis niet verzorgen. Dat is het mooie van mijn werk, dat je voor die mensen wat kunt betekenen. Dat maakt mijn dag goed en zinvol. Mensen zijn het leukste werk wat er is.”

De Open Eettafel begint om 12.15 uur en de kosten zijn 10 euro per maaltijd. Meer info en om vooraf, voor 9.00 uur, op te geven: tel. 0318-415058. De Broek-Akker, Hof van Sint Pieter 41, Bennekom.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie