Lavinia Meijer is één van de vele musici die komend seizoen is te beluisteren.
Lavinia Meijer is één van de vele musici die komend seizoen is te beluisteren. Jacqueline Imminkhuizen

Edesche Concertzaal maakt nieuw programma bekend

8 mei 2022 om 07:00 Muziek

EDE De nieuwe seizoensprogrammering van de Edesche Concertzaal is bekend. Komend seizoen staan er vele klassieke concerten op het programma, gespeeld door musici uit de nationale en internationale top. Centraal staat de nieuwe artist in residence: pianiste Elisabeth Brauß. 

Elisabeth Brauß is een van de meest talentvolle pianisten van dit moment. In 2018 riep de BBC haar (samen met onder meer Anastasia Kobekina) uit tot New Generation Artist. Bovendien ontving Brauß in 2021 de prestigieuze Terence Judd-Hallé Award van het Britse Hallé Orchestra. 

Tijdens drie concerten neemt Elisabeth Brauß je mee naar haar muzikale wereld. Ze start haar artist in residency met een prachtig solorecital vol bekende meesterwerken zoals Liszts ‘Dante-Sonate’ en de ‘Variations sérieuses’ van Mendelssohn. Op 4 februari neemt Brauß één van Nederlands meest gevierde violisten mee, Noa Wildschut. Tijdens het derde concert voegt cellist Alexander Warenberg zich bij deze twee dames voor een gloedvolle uitvoering van Schuberts Eerste Pianotrio en de Vier Jaargetijden van Piazzolla. 

WERELDPIANISTEN Naast Elisabeth Brauß staat er een keur aan andere internationaal gerenommeerde pianisten op het programma. Meesterpianist Paul Lewis opent de serie Wereldpianisten op 24 september met muziek van Schubert, Debussy en Sibelius. Jonathan Fournel, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2021, vervolgt de serie op 15 oktober. 

Nino Gvetadze verrast op 28 januari met Beethovens pianosonates ‘Der Sturm’ en ‘Jagd’, Griegs ‘Holberg Suite’ en de Spaanse Rapsodie van Liszt. Luis Fernando Pérez neemt je op 1 april met muziek van zijn thuisland mee naar Spanje. Enrico Pace tot slot ontroert met onder meer Brahms’ serene ‘Fantasien’, op. 116 die hij op het eind van zijn leven componeerde. 

STRIJKKWARTET In de serie Strijkkwartetten beluister je met het Italiaanse Quartetto di Cremona en het Duitse Klenke Quartett twee topensembles van wereldformaat. Ook het Amsterdamse Alma Quartet mag zich intussen tot deze categorie rekenen. Op het programma staan meesterwerken als Schuberts ‘Rosamunde Quartett’ en Bartóks opwindende Vierde Strijkkwartet. En verder trekt een stoet aan bekende namen voorbij onder wie de Britse grand dame van de barokviool Rachel Podger en Lavinia Meijer.

MIJN SERIE Wil je meer dan twee concerten bestellen? Stel dan je eigen serie samen! Kies uit het complete aanbod zelf de mooiste concerten uit en bestel ze tegelijk met korting. Of maak er een origineel cadeautje van. Het kan met MijnSerie.

KAARTEN Meer informatie over het bestellen van kaarten en MijnSerie vind je op tickets.edescheconcertzaal.nl. Het bestellen van kaarten kan ook bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Frits Hardeman, Boek en Buro, of vooraf aan de zaal. Kinderen tot 18 jaar gratis entree. Studenten betalen 9,00 euro. De concerten beginnen om 20.00 uur en duren tot omstreeks 22.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie