Pianist Jonathan Fournel speelt op 15 oktober muziek van Mozart, Franck en Brahms.
Pianist Jonathan Fournel speelt op 15 oktober muziek van Mozart, Franck en Brahms. @Jonthan Fournel

Grootse pianisten op podium Edesche Concertzaal

6 juni 2022 om 07:00 Muziek

EDE De Edesche Concertzaal pakt komend seizoen uit met de nieuwe serie Wereldpianisten. Beleef klassiekers uit het pianorepertoire op de Bösendorfer Imperial, gespeeld door zes internationaal gerenommeerde pianisten: Paul Lewis, Jonathan Fournel, Elisabeth Brauß, Anna Fedorova, Luis Fernanod Pérez en Enrico Pace.

Het seizoen start met een concert van Paul Lewis op 24 september. Meesterpianist Paul Lewis deelt graag zijn liefde voor de muziek van Schubert. Van deze meester van de muzikale sfeer speelt Lewis daarom twee pianosonates. Ook klinkt muziek van twee andere componisten die beroemd zijn om hun beeldende muziek: Debussy en Sibelius. 

FOURNEL Pianist Jonathan Fournel behoort tot de categorie musici die verhalen vertellen met hun spel. Hij speelt op 15 oktober onder meer muziek van Francks sfeervolle Prélude, fugue et variation. Daartegenover staat Brahms’ stormachtige Eerste Pianosonate. Muziek die voor Jonathan Fournel geen geheimen meer heeft. Het was dezelfde Brahms waarmee Fournel de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd 2021 glansrijk won.

BRAUß Tijdens het openingsconcert van haar artist in residency van de Edesche Concertzaal neemt Elisabeth Brauß de luisteraars op 5 november graag mee naar haar muzikale wereld. Een tocht die voert langs Mendelssohns Variations sérieuses en Liszts gepassioneerde Dante-Sonate.[

FEDOROVA ,,Schitterend, poëtisch, delicaat en dynamisch”, meer woorden heeft tijdschrift Luister niet nodig om het prachtige spel van Anna Fedorova te omschrijven. De Oekraïense pianiste zet op 28 januari de toon met meesterwerken van Tsjaikovski, Rachmaninov en Skrjabin. Chopins beroemde Vierde Ballade besluit het recital even poëtisch als het begon.

PEREZ Aan het begin van de lente neemt pianist Luis Fernando Pérez je mee naar het zonnige zuiden van Spanje. Aan de hand van Albéniz’ Iberia maak je een muzikale rondreis door het Andalusië, compleet met flarden uit hartstochtelijke flamenco’s, zigeunerdansen en religieuze liederen. Pérez maakt zijn recital compleet met een selectie uit de Preludes van Rachmaninov.

PACE Enrico Pace is zonder twijfel de bekendste winnaar van het wereldberoemde Nederlandse Franz Liszt Pianoconcours. Aan de Bösendorfer Imperial laat hij op 13 mei zijn licht schijnen over pianosonates van Beethoven. Van Brahms speelt hij de 7 Fantasien, op. 116, een van zijn laatste composities. Het is muziek waarin Brahms zijn luisteraars onderdompelt in die typische herfstachtige sfeer die je in veel van zijn late stukken tegenkomt. 

KAARTEN Bestel kaarten of de serie Wereldpianisten online of bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Frits Hardeman, Boekhandel Boek en Buro Ede, de Edesche Concertzaal of voorafgaand aan het concert. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff. Kinderen tot 18 jaar gratis entree. Info en kaartverkoop: tickets.edescheconcertzaal.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie