Huiskamerconcert van Maartje & Kine op 8 juli
Huiskamerconcert van Maartje & Kine op 8 juli Corne van der Stelt

Tussenstation: locatietheater en akoestische muziek onderweg naar het weekend

24 juni 2022 om 07:09 Muziek

EDE Een gloednieuw evenement gaat op vrijdag 1 juli van start in Ede. Tussenstation, een samenwerking tussen Cultura en Akoesticum, biedt een serie locatietheater en akoestische muziek onderweg naar het weekend. Op de eerste vier vrijdagen in juli geniet je in de binnentuin van Akoesticum van theater de Plaats, Larissa Verhoeff, Maartje & Kine én MINKA onder het genot van heerlijk Veluws fingerfood. 

Op 1 juli trapt Tussenstation af met Muziektheater de Plaats en de voorstelling ‘’Waar ik mijn hart aan op hang’, waarbij vier acteurs en een koor in het gedachtegoed van Helene Kröller-Müller een ode aan de kunst brengen. Een week later, op vrijdag 8 juli, stoppen Maartje en Kine op het Tussenstation met de voorstelling ‘Hoge Noot’. Larissa Verhoeff, Kimberly Tummers, Erik Onnink en Tineke Roseboom komen op 15 juli met een waanzinnig bijzonder optreden waarin verschillende kunstvormen als muziek, dans en poëzie aan bod komen. Op de laatste avond, op vrijdag 22 juli, gaan de voetjes van de vloer met MINKA: tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock’n roll vibe. 

ONTLADEN Het programma van Tussenstation begint al om 17.00 uur en dat is niet voor niets. Even ontladen van de werkweek en op een laagdrempelige en bijzondere manier je vrienden, familie of collega’s ontmoeten voordat het weekend begint. Met heerlijk eten en bijzondere voorstellingen, in de idyllische en prachtige binnentuin van Akoesticum. Elk optreden wordt gekenmerkt door een zekere vluchtigheid; het kenmerkende aspect op doorreis te zijn. Kort, vluchtig, maar met een moment van rust, inspiratie, oplading. Hierdoor biedt elke avond een bijzondere ervaring, en die neem je met je mee!

KAZERNETERREIN Er is gekozen voor de binnentuin van Akoesticum om zo Edenaren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het mooie Kazerneterrein. Voor dit gebied zijn vanuit de Gemeente Ede grote ambities; het gebied moet gaan bruisen en een tweede stadscentrum worden. Het past bij de ambitie en rol van Cultura, als dé samenwerkingspartner en aanjager van cultuur in Ede, samen met het Akoesticum een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van deze bruisende, culturele plek. Het is zelfs mogelijk om een historische wandeling over het kazerneterrein bij te boeken en zo meer te weten te komen over dit prachtige deel van Ede. 

AKOESTICUM Akoesticum is gevestigd in de voormalige Johan Willem Frisokazerne uit 1906. Een eigentijdse locatie met een rijke historie op steenworp afstand van intercitystation Ede-Wageningen en natuurgebied de Veluwe. Met dertien zalen, 56 hotelkamers, eigen catering en gratis parkeergelegenheid is er alle ruimte voor een optimale (meerdaagse) repetitieperiode, zowel voor amateurs als professionals. Denk aan groepsrepetities, concoursen, masterclasses, audities, try-outs en concerten, festivals en trainingen/workshops.

Kaarten zijn te bestellen via: https://akoesticum.org/tussenstation 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie