Het verhaal is gebaseerd op het prijswinnende prentenboek 'Ik geef je mijn hart' van Pimm van Hest en Sassafras de Bruyn.
Het verhaal is gebaseerd op het prijswinnende prentenboek 'Ik geef je mijn hart' van Pimm van Hest en Sassafras de Bruyn. Joris van Bennekom

Yuto en de boom: Een verhaal over een bijzondere vriendschap in De Stingerbol

29 juli 2021 om 09:55 Podiumkunsten

EDE Cultura programmeert in de zomervakakantie familievoorstellingen op verschillende locaties. Cultura en De Stingerbol presenteren samen een unieke theatervoorstelling. Op 7, 8 en 9 augustus is de voorstelling Yuto & De Boom te zien. Het is de eerste samenwerking tussen Cultura en De Stingerbol.

Theaterervaring voor jong en oud (5-99). Dompel je onder in de betoverende wereld van Yuto & De Boom. Naar het prijswinnende boek ‘Ik geef je mijn hart’. Ga op ontdekkingstocht door een bewegend labyrint terwijl je luistert naar het verhaal. De voorstelling is coronaproof. In groepjes van vijf personen maak je een reis. En er wordt gewerkt met tijdsloten per huishouden, dus je hoeft niet vooraf te testen.

LABYRINT VAN POPPEN Ga samen met je familie op ontdekkingstocht door een steeds veranderend labyrint met prachtige poppen, schaduwen en bewegende pentekeningen. Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren in het verhaal over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en een boom. De interactieve installatie Yuto & De Boom is gebaseerd op het prijswinnende prentenboek ‘Ik geef je mijn hart’ van Pimm van Hest en Sassafras de Bruyn.

De kleine Yuto krijgt van een oude man een kistje. ,,Hierin zit alles wat je nodig hebt”, zegt hij. Maar het kistje kan niet open. De dag voor zijn zevende verjaardag droomt Yuto over de oude man. Als hij wakker wordt is het kistje open en vindt Yuto een hartvormig zaadje. Hij plant het zaadje en er groeit een boompje uit. Samen worden ze groot.

Over luisteren met je hart en nooit echt alleen zijn. Over groeien en oud worden, en over weten wanneer het tijd is om te gaan. De voorstelling is onderdeel van het Cultura Zomeraanbod. Terwijl je door de werelden loopt, luister je het verhaal van Yuto & De Boom via je koptelefoon en is beschikbaar in zes talen: Nederlands, Engels, Frans, Pools, Turks en Portugees.

Info en kaartverkoop www.cultura-ede.nl/voorstellingen/yuto-de-boom 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie