Afbeelding
Pixabay

Herenboeren Ede en Kreelse Koe onderhandelen met gemeente over grond op de Ginkel

Natuur en milieu

EDE Herenboeren Ede en Kreelse Koe gaan samen met de gemeente Ede onderhandelen over het gebruik van een stuk grond van 32 hectare op de Ginkel. Er moeten nog afspraken worden gemaakt over het in gebruik nemen van de grond, over gebouwen en over de pachtprijs.

Herenboeren Ede wil een coöperatie oprichten. Daarmee wil de stichting in Ede een boerderij starten die jaarrond verse en gezonde groenten en fruit (30-50 verschillende soorten), vlees en eieren levert aan de leden van de coöperatie. De Herenboerderij wil voorzien in ongeveer 60 procent van het eten dat men nodig heeft.

De Herenboerderij wil duurzaam en zo natuurlijk mogelijk werken. Er wordt geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook willen de samenwerkende partijen zich met het aantal te houden dieren houden aan de norm voor de stikstofuitstoot. Daarnaast is het de bedoeling dat de dieren natuurlijk gedrag kunnen vertonen: kippen lopen vrij rond, varkens kunnen scharrelen en in de modder baden, en de koeien lopen met hun kalveren als familiekudde in de wei.

Meedoen met Herenboeren Ede kan nog. Meer informatie is te vinden op www.herenboerenede.nl.

advertentie
advertentie