Afbeelding
Jacob-Carl Pauw

Partners World Food Center starten ontwikkelingsfase Experience

20 november 2019 om 12:34 Nieuwbouw World Food Center en Experience

EDE De uitwerking van de plannen voor de World Food Center Experience zijn officieel van start gegaan. Ongeveer tachtig vertegenwoordigers vanuit onder meer het bedrijfsleven, gemeenten, ngo's en de wetenschap en het onderwijs kwamen deze week naar de Mauritskazerne in Ede om de volgende fase van de ontwikkeling van het project in gang te zetten.

Het Experience GO-evenement werd dinsdagochtend afgetrapt met een aantal workshops onder leiding van BRC, de Amerikaanse ontwikkelaar van het zogeheten masterplan, waarmee de eerste fase werd afgesloten. De workshops van deze week zijn bedoeld als eerste verdieping op dit masterplan.

INGREDIËNTEN ,,Dit is de eerste keer dat de hele groep partners weer bij elkaar is sinds de oplevering van het masterplan, nu bijna een jaar geleden", zegt Marcel Goossens, kwartiermaker van de World Food Center Experience. ,,Alle ingrediënten om de Experience te bouwen zijn nu ook aanwezig. De grote opkomst dinsdag vanuit wetenschap, overheid, bedrijfsleven en ngo's, bevestigt deze betrokkenheid. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de eigen stichting en worden de architect en de exploitant aanbesteed. Een goed moment om verder te gaan met de verdere uitwerking van het concept."

KOFFER Als kenmerk van de officiële start van deze nieuwe fase, stuurde wethouder en voorzitter van de stuurgroep WFC Experience, Leon Meijer, kwartiermaker Marcel Goossens op pad met wat bagage: een koffer vol wensen. De aanwezigen hadden daarvoor elk een ansichtkaart geschreven met daarop hun ideeën, verwachtingen en tips.

BRAINSTORM Tijdens het Nationaal Schoolontbijt, dat op 7 november plaatsvond in het World Food Center, hebben kinderen in groepjes met elkaar nagedacht over de Experience en wat zij daar voor ideeën bij hebben. ,,Het leek ons leuk de uitkomsten hiervan vandaag te presenteren", vervolgt Marcel Goossens. ,,De brainstorm leverde veel leuke suggesties op, waaronder een reeks vrolijke namen voor de Experience zoals 'Food Journey' en 'Gezonde Snack Plek'. Twee beschrijvende namen die de lading zeker dekken. Het was erg leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen waren over de mogelijkheden van de Experience." 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie