Afbeelding
WFC Experience

Ontwerper inhoud World Food Center Experience in Ede bekend

9 november 2020 om 15:20 Nieuwbouw World Food Center en Experience

EDE BRC Imagination Arts mag het ontwerp gaan maken voor de inhoud van de World Food Center Experience, de grote thema-attractie rondom voedsel die gebouwd wordt in Ede. BRC kwam als beste uit de bus bij de Europese aanbesteding die deze zomer werd uitgeschreven door de stichting WFC Experience.  

BRC ontwerpt en realiseert al meer dan 35 jaar attracties en belevingen. Het bedrijf is in dit project de centrale ontwerper van de inhoud en de verhaallijnen. Voor de productie en installatie zal nauw samengewerkt worden met Nederlandse partners, onder aanvoering van Heijmerink Wagemakers Vormgeversatelier uit Vianen, eveneens gespecialiseerd in de realisatie van experiences.

DRIJVENDE KRACHT Marcel Goossens, directeur van de WFC Experience kijkt uit naar de verdere samenwerking: ,,BRC is in de afgelopen vier jaar al nauw betrokken geweest bij de conceptontwikkeling van de WFC Experience. Het bedrijf was een inspirerende en drijvende kracht tijdens diverse bijeenkomsten en brainstormsessies met de verschillende belanghebbenden, van overheden en onderzoeksinstellingen tot en met het bedrijfsleven en NGO’s”, zegt hij.

Ook Brad Shelton, creatief directeur bij BRC, is verheugd. ,,Het onderwerp – voedsel en voeding, iets waar we allemaal belang bij hebben – biedt ontzettend veel mogelijkheden om entertainment te combineren met een serieuze boodschap.”

Met deze aanbesteding en de eerdere keuzes voor de exploitant en de bouwkundig architect zijn nu alle partners bekend en kan de thema-attractie rondom voedsel verder worden geconcretiseerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie