Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Uitbreiding aantal woningen in Wekerom Oost

14 november 2020 om 10:00 Nieuwbouw

WEKEROM  Er waren al plannen voor de bouw van 50 woningen in Wekerom Oost. Door uitbreiding van het plangebied zijn er volgens het college mogelijkheden  tot uitbreiding van het aantal te bouwen woningen naar 88. ,,Zo wordt het woningbouwplan verbeterd, zowel kwalitatief als kwantitatief. We kunnen nu beter de kwaliteiten die horen bij een ‘rustige woonwijk’ realiseren, inclusief een noordelijke ontsluitingsroute.”

De uitbreiding van het plangebied wordt mogelijk gemaakt door het vertrek van grond- en loonwerkersbedrijf Van Omme. De gronden binnen het plangebied waren aanvankelijk in eigendom van De Bunte. De gemeente heeft deze gronden aangekocht op basis van een bouwclaimovereenkomst. 

100 WONINGEN Uit een eerder dit jaar uitgevoerd onderzoek naar de woningbehoefte blijkt dat er een toegenomen vraag is naar woningen in Wekerom. ,,Het blijkt dat wanneer we de groei in het aantal huishoudens en woningen doortrekken tot 2030, we uitkomen op een behoefte van 220 nieuwe woningen. In de plannen die er tot nu toe voor Wekerom liggen zijn ongeveer 100 woningen gepland. De helft hiervan betreft het oorspronkelijke project Wekerom Oost, de rest betreft andere projecten in Wekerom.”

VOLGEND JAAR Wanneer het bedrijf Van Omme zou blijven, dan zouden geluidswerende voorzieningen moeten worden getroffen. Dat is nu niet nodig. De noordelijke ontsluiting ontlast bovendien het Dorpsplein. In het vervolgtraject betrekt de gemeente Ede de aangrenzende bedrijven, de Dorpsraad en indien mogelijk toekomstige bewoners. Het gaat dan onder meer over de architectuur van de woningen en de inrichting van speeltuinen. Medio volgend jaar krijgt de raad het ontwerp bestemmingsplan voor de woningbouwontwikkeling in Wekerom.

Door Gerard van Wijk

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie