Omdat het kazernegebouw een Rijksmonument is, wordt de transformatie naar 24 huurwoningen uitgevoerd onder het toeziend oog van de gemeente en Monumentenzorg.
Omdat het kazernegebouw een Rijksmonument is, wordt de transformatie naar 24 huurwoningen uitgevoerd onder het toeziend oog van de gemeente en Monumentenzorg. Jurrit van der Waal

Edese Bergansiuskazerne wordt omgebouwd tot 24 huurwoningen

10 maart 2022 om 10:29 Nieuwbouw

EDE Op de voormalige P.L. Bergansiuskazerne in Ede zullen 24 huurwoningen worden gerealiseerd door het Duurzaamwoningen Fonds, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer. Volgens de vastgoedbeheerder zullen de woningen een ,,zeer duurzaam karakter krijgen”. Het onroerend goed is gekocht van Bergansius Kazerne Ede B.V. WJ Projects B.V. zal de 24 huurwoningen ontwikkelen.

In een van de gebouwen op het voormalige kazerneterrein worden 20 appartementen en 4 studio’s met een gezamenlijke berging en 27 parkeerplaatsen gerealiseerd. Hierbij gaat het om twee- en driekamerappartementen met een woonoppervlakte die varieert tussen 53 en 125 m2. Omdat het betreffende kazernegebouw, dat uit 1935 stamt, een Rijksmonument is, wordt de transformatie naar 24 huurwoningen uitgevoerd onder het toeziend oog van de gemeente Ede en Monumentenzorg.

SPECIALE EISEN Volgens Aron Reek, eigenaar van ontwikkelaar Reek Real Estate Investments B.V. en mede-eigenaar van Bergansius Kazerne Ede B.V., brengt het monumentale karakter van het pand met zich mee dat andere richtlijnen worden gehanteerd dan bij andere transformatieprojecten. ,,Om de bijzondere uitstraling van het pand te behouden, worden speciale eisen gesteld, bijvoorbeeld ten aanzien van de renovatie van de gevel en kozijnen. In dat kader wordt ook de monumentale, kenmerkende klokkentoren van het gebouw teruggeplaatst. Het is een prachtig gebouw dat nu met liefde en aandacht tot een bijzondere woonlocatie wordt omgebouwd.”

VELUWSE POORT De P.L. Bergansiuskazerne is onderdeel van woningbouwproject Veluwse Poort, aan de oostkant van Ede. Het terrein ligt vlakbij het bos en op tien minuten lopen van NS-station Ede-Wageningen en het centrum van Ede. Daarnaast is het gemakkelijk bereikbaar vanaf snelweg A12. ,,Daarmee is dit project ook aantrekkelijk voor woningzoekenden in Amersfoort en Arnhem”, aldus Reek. ,,Net als heel Nederland kennen ook deze regio’s een groot tekort aan huurwoningen in het middensegment.”

LABEL A De 24 appartementen die in het kazernegebouw worden gerealiseerd, moeten worden voorzien van energielabel A. ,,Label A was een voorwaarde voor aankoop door het Duurzaamwoningen Fonds, en het is een ambitie die we delen. Als ontwikkelaar vinden we het belangrijk dat transformatieprojecten duurzaam worden uitgevoerd. Niet alleen vanwege de bijdrage aan een beter milieu, maar ook omdat het doorgaans voor meer wooncomfort zorgt.”

De oplevering van het project wordt uiterlijk in mei 2023 verwacht. Geïnteresseerden in een van de huurwoningen de fondsen die door Credit Linked Beheer worden beheerd kunnen zich aanmelden via www.wonenopdezeplek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie