Afbeelding
World Food Center Development

Nieuwe mijlpaal voor groene woonwijk World Food Center in Ede

23 juni 2023 om 16:00 Nieuwbouw World Food Center en Experience

EDE De startbouw van 81 woningen in de Gelderse Stadstuin en Veluwse Proeftuin van het World Food Center in Ede is woensdag 21 juni gevierd.

Voor dit moment had World Food Center Development (WFCD) kopers, wethouder Leon Meijer en andere belanghebbenden uitgenodigd. De toekomstige bewoners konden hun buren alvast leren kennen. WFCD is een samenwerkingsverband tussen Green Real Estate, Van Wijnen en BPD l Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

SNELLE VORDERINGEN

De ontwikkeling van het World Food Center, een omvangrijk groen gebied, vordert snel. De eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd en er zijn diverse deelplannen in aanbouw. De Veluwse Proeftuin is inmiddels uitverkocht. Van de laatste fase, de negen beneden-bovenwoningen, is de bouw gestart. Er zijn nog een paar woningen te koop in de Gelderse Stadstuin.

PROEFTUIN EN STADSTUIN

,,De Veluwse Proeftuin is een plek waar je even niet hoeft te ‘rennen’ of waar je juist wel zo het bos in rent. De Veluwe wordt hier de wijk ingetrokken”, zegt het WFCD hierover. Gonny Doornbos, Ontwikkelingsmanager bij BPD, licht toe: ,,Door gebruik te maken van natuurlijke materialen en kleuren voegen de woningen zich als het ware in het landschap. We ontwikkelen dit gebied natuurinclusief: met groene daken en groene gevels. Bewoners hebben ook de mogelijkheid om groenten en fruit te verbouwen, individueel of collectief. Een ontwikkeling, die nu de wijk groeit, steeds meer vorm krijgt.”

Leon Meijer, wethouder Gemeente Ede: ,,De Gelderse Stadstuin is een project waar Food en Veluwe letterlijk samenkomen. Er is veel aandacht geweest voor de aansluiting op beide thema’s en het resultaat is wat mij betreft meer dan geslaagd.”

WFCD

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling ontwikkelt samen met Van Wijnen en Green Real Estate een duurzame woonwijk. Het voormalige militaire terrein van de Maurits- en Frisokazerne in Ede wordt daartoe getransformeerd. Dit wordt een plek waar consumenten, bedrijven, kennisinstellingen en overheden alles kunnen vinden op het gebied van duurzame voeding. Het World Food Center staat in nauwe verbinding met Universiteit Wageningen, de gemeente Ede en Food Valley. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie