vlnr Jan Jacob van Dijk, voorzitter college van bestuur COG, Anke Visserman, regiodirecteur 's Heeren Loo, Femmy Rave, directeur Dulon College en Ilja Elzinga, programmamanager en plaatsvervangend regiodirecteur 's Heeren Loo
vlnr Jan Jacob van Dijk, voorzitter college van bestuur COG, Anke Visserman, regiodirecteur 's Heeren Loo, Femmy Rave, directeur Dulon College en Ilja Elzinga, programmamanager en plaatsvervangend regiodirecteur 's Heeren Loo Christelijke Onderwijs Groep

Dulon College en ’s Heeren Loo tekenen samenwerkingsovereenkomst

11 juni 2020 om 12:03 Onderwijs

EDE Het Dulon College, onderdeel van de Christelijke Onderwijs Groep (COG), te Ede en ‘s Heeren Loo komen overeen dat zij een samenwerkingsverband aan gaan in de vorm van onderwijsaanbod 'LARS'. LARS is een praktijkgerichte leerroute voor mbo zorg- en welzijn studenten.  

Studenten volgen geen lessen op school, maar ze leren en lopen stage bij locatie de Hartenberg van 's Heeren Loo. Binnen 's Heeren Loo gaan ze direct met cliënten aan de slag. Deze praktijkervaring vormt de basis van het leren. Bij LARS werken studenten van verschillende niveaus en opleidingen samen. Door de koppeling van beroepspraktijk en onderwijs wordt de praktijk meegenomen naar het klaslokaal en volgt meteen de koppeling met de theorie. In feite neemt de student wat hij of zij leert meteen weer mee terug naar de praktijk.  

Het doel van dit samenwerkingsverband is de beroepspraktijk en onderwijs beter op elkaar aan te sluiten. Dat gebeurt door het delen van kennis, expertise en resultaten binnen zorg en onderwijs.

,,We zijn trots dat we deze manier van onderwijs gerealiseerd hebben, samen leren en samen werken. Dit is wat de toekomst nodig heeft.’’, aldus Femmy Rave, directeur Dulon College. ,,Leren door met elkaar te doen, levert iets moois op voor iedereen.”, laat Anke Visserman, regiodirecteur ’s Heeren Loo, weten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie