Afbeelding
Google Streetview

Prins Florisschool krijgt groen schoolplein

12 oktober 2020 om 16:51 Onderwijs

EDE Bij CNS-basisschool Prins Floris wordt op vrijdag 16 oktober een groen schoolplein onthuld. Twee jaar lang is er door ouders, kinderen en het team van de school aan het plein gewerkt. ,,Het resultaat mag er zijn: een natuurlijke leeromgeving in de buitenlucht. Een plek waar kinderen kunnen ontdekken en spelen”, aldus de school.

Stemacteur Frans Limburg komt de kinderen bij de onthulling een verhaal vertellen, speciaal geschreven voor de school. Het verhaal – dat zich afspeelt in de tijd van de Graven van Gelre - gaat over een jongetje, Floris, die allemaal avonturen meemaakt. 

ZINTUIGEN Aansluitend zal wethouder Leon Meijer, samen met tuinarchitect Paul Paardekooper, het schoolplein openen. ,,Een mooi initiatief om kinderen de ruimte te geven alle zintuigen te gebruiken om te leren. Onderwijs houdt niet op bij de muren van de school”, aldus Meijer. 

,,Wij zijn ontzettend trots op onze school en het resultaat van ons groene plein”, zegt schooldirecteur Alette Burghout. ,,We kunnen de kinderen nu een mogelijkheid bieden om buiten te leren, samenwerken en ontdekken terwijl ze spelen.”

LIVESTREAM Leerlingen, leerkrachten, ouders en andere belangstellenden kunnen de opening via een livestream volgen. De kinderen kunnen aansluitend van hun plein gaan genieten. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie