Afbeelding
Gemeente Ede

Edese basisschoolleerlingen planten eigen minibos aan

6 november 2020 om 13:25 Onderwijs

EDE Leerlingen van Edese basisscholen de Groene Vallei en Uniek hebben een Tiny Forest aangeplant op hun schoolplein. In totaal gingen er zo’n 2700 boompjes de grond in.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid minibos ter grootte van een tennisbaan. De basisschoolleerlingen krijgen straks les in het minibos en kunnen hierin volop spelen.

BUITEN LESGEVEN Directeur Annemarie van den Berg van de Groene Vallei: ,,We doen de naam van de school eer aan door ons plein groener te maken”, zegt Annemarie van den Berg, directeur van de Groene Vallei. ,,Ook het buiten lesgeven wordt hiermee versterkt.” 

Ook basisschool Uniek is blij met het resultaat. ,,We zijn er nu anderhalf jaar mee bezig. Het resultaat staat nu echt! Ik was letterlijk ontroerd als ik zie hoe de kinderen elkaar helpen om dit bos te realiseren”, aldus leerkracht Koos van Starrenburg.

Na een oproep van de gemeente in samenwerking met natuurorganisatie IVN meldden meerdere initiatiefnemers zich aan voor een Tiny Forest. De twee basisscholen werden uiteindelijk geselecteerd. De afgelopen maanden hebben de scholen hard gewerkt aan een mooi ontwerp voor hun minibos. 

VERSTOPPERTJE Afgelopen dinsdag en donderdag was het dan eindelijk zo ver: de leerlingen plantten hun Tiny Forest aan. Bij de plantdag van basisschool Uniek was burgemeester Verhulst aanwezig. De leerlingen zijn al erg enthousiast over hun Tiny Forest: ,,Als de boompjes groeien kunnen we erachter verstoppertje spelen.”

Naast een leuke speelplek hebben de Tiny Forests ook andere voordelen, aldus de gemeente. Zo zijn de minibossen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Een Tiny Forest zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. De gemeente Ede is een van de 42 Tiny Forest-partnergemeenten in Nederland.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie