Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz Ede Stad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (33)

6 januari 2021 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 11 januari 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 33’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 32: Ede, Kreelseweg nabij Eder Heide. Bankje opgedragen aan voormalig aannemer Bor de Bondt en tijdgenoten.

Winnaar: Rineke Wijnmaalen, Ede

LEZERS MAILDEN OOK:

Robert-Jan Brouwer: Wat is het iedere week weer spannend, jullie foto quiz. Die van vorige week vond ik prachtig, maar ik had echt geen flauw idee. De foto van deze week loop ik met toevallig langs. Het is op het fietspad door het Edese Bos dat richting de Edese hei gaat, net daar waar de hei begint. 

Bert van de Hoeve: Deze bank staat in het Hoekelumse bos, achter Kasteel Hoekelum 

Marie-José Dekker: Dit bankje staat aan de rand van het bos en Ginkelse Hei. Naast het fietspad van de Kreelseweg richting de Ginkelse Hei.

André Polfliet: Bankje opgedragen aan Bor de Bondt en zijn tijdgenoten (1904 - 2004) aan de rand van het Edese bos en de Eder Hei. Een gezond en voorspoedig 2021.

Anouk van Loo: Antwoord op de quizvraag; Graaf Bentinckbank, ligt in het Oostenrijkse deel van het Edese Bos en is een monument.  

Riek Harteveld: De foto is het Bankje van Bor de Bondt aan de Kreelseweg kruising met de Tra. Hij was een bekende Edese aannemer zat in de GS van Gelderland. De Bor de Bondt-bank is geschonken door de familie de Bondt ter nagedachtenis aan hun vader Bor de Bondt.

Aafke Keijzer: De oplossing is BOR DE BONDT Bank aan de Kreelseweg in EDE. Bor was een bekende aannemer in EDE. En gedeputeerde van Gelderland.

Toos Verhoeff: Bor de Bondt bankje hij was een bekende aannemer in Ede. Het bankje staat onder de bomen op de hoek van de Kreelseweg en de Tra, richting Kreelseweg naar Ede. In 1957 ben ik geboren op de Kreelseweg.  

Oplossing fotoquiz 32: Ede, Kreelseweg nabij Eder Heide Bankje opgedragen aan voormalig aannemer Bor de Bondt en tijdgenoten.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie