Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (36)

27 januari 2021 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 1 februari 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 36’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 35: biljartkamer jachtslot Sint Hubertus, Hoenderloo (Het Nationale Park de Hoge Veluwe).  

Winnaar:  Judith Scheepstra, Den Haag. 

LEZERS MAILDEN OOK:

Melanie Govers: Dit is cafe De Keizer in Bennekom.

Henri van Veldhuisen: De getoonde foto van fotoquiz nr. 35, is de Biljartkamer van Anton Kröller in jachtslot Sint Hubertus op de Hoge Veluwe (Otterlo). In deze biljartkamer is bijvoorbeeld in de jaren 60 binnen veertien dagen de BTW-wetgeving vastgelegd. Een belastingwetgeving waar we nog dagelijks mee te maken hebben.






Mariette Verweij: de biljartkamer in jachthuis Sint Hubertus in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Kasten en de lamp boven het biljart zijn een ontwerp van Berlage.

Yolanda Voorhaar: op de foto is te zien de biljarttafel, die staat in het Jachthuis St. Hubertus, in het Nationaal Park De Hooge Veluwe. De biljarttafel staat in de biljartkamer. Hoewel het huis als geheel ontworpen is door Berlage, is deze kamer ontworpen door Henry van de Velde, na de breuk tussen Helene Kröller-Muller en Berlage. Het biljart is een origineel Wilhelminabiljart. Toen het Jachthuis na WOII enige tijd is gebruikt als Canadese officiersmess, is het biljart behoorlijk beschadigd geraakt en moest het gerestaureerd worden.

Alfred Gaasbeek: de biljartkamer Sint Hubertus was gesloten tijdens mijn loopje op 15 januari 2021 naar Siberië (gemeente Ede/Hoge Veluwe) en in wezen was de gelopen route rondom de biljartkamer.

Wilma van den Broek-Rijksen: deze foto is genomen in het Jachthuis Sint Hubertus. Op de foto is te zien: de biljart tafel van Anton Kröller in de biljartkamer. Het jachthuis Sint Hubertus bevindt zich op het nationaal park De Hoge Veluwe, in het meest noordelijke deel, ter hoogte van Hoenderlo. Leuke quiz van Ede Stad in coronatijd!

Willem Roke: biljartkamer sint Hubertus.

Marian Koudenburg: Beste allemaal, ik herken de biljartkamer in het jachthuis Sint Hubertus. Mooie herinneringen daaraan. Het was toen een mooi en leuk uitje.

Marjo Bouw: biljartkamer St. Hubertus op de Hoge Veluwe.

Tine Neuman: de erker van het Sint Hubertusslot op de Hoge Veluwe.

Marias de Myk: de biljartkamer in het jachthuis Sint Hubertus. Erg mooi daar! Een prachtig pareltje van Ede!

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie