Cougar-transporthelikopters doen mee aan de oefening.
Cougar-transporthelikopters doen mee aan de oefening. Derk Zwaan Images

Luchtmacht oefent weer boven grondgebied gemeente Ede

26 januari 2021 om 09:47 Overig

EDE De Koninklijke Luchtmacht houdt sinds maandag een militaire oefening, onder meer boven het grondgebied van de gemeente Ede. 

Defensie oefent met tactisch laagvliegen, waardoor helikopters laag over kunnen komen. De oefening staat gepland tot en met 12 februari.

Militairen van Defensie Helikopter Commando en de landmacht nemen deel aan de oefeningen. Tijdens de training vinden situaties plaats in het teken van elektronische oorlogvoering en vliegen tijdens dreigende omstandigheden. Belangrijk is dat helikopters zich kunnen verschuilen voor de tegenstander. Dat doen ze door laag te vliegen tussen bijvoorbeeld bomen, een bos of achter een heuvel, zo is te lezen op de website van Defensie. 

Meestal oefent de Koninklijke Luchtmacht in Duitsland, maar corona steekt daar nu een stokje voor. Daarom vliegen de helikopters nu boven onder meer Ede. Trainingen starten om 09.00 uur. De meeste overlast zal in de avond plaatsvinden, tussen 17.00 en 23.00 uur. Geluidsoverlast kan gemeld worden via het online klachtenformulier van Defensie. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie