Afbeelding
Collectie Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (42)

10 maart 2021 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 15 maart 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 42, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 41: Ede, verkeersknooppunt Maanderbroek A12/A30, kunstwerk ‘Grasspriet met veel Energie’. 

Winnaar: Hasan Kurt, Ede.            

LEZERS MAILDEN OOK:

Ewout Schut (Harskamp): goedendag het staat naast de a12 bij afslag a30.

J. Scheepstra (Den Haag): hallo mensen, dit kan niet anders zijn dan de groene frutsel die ik altijd zie als ik over de A12 naar Ede rijd. Ik word er altijd vrolijk van als ik hem zie. Het kunstwerk heet officieel “Grasspriet met veel energie” en is gemaakt door Jan van Munster. Nog maar kort geleden ontdekte ik dat de omliggende viaducten er deel van uitmaken. Net als op de spriet zie je daar ‘s nachts groen licht. 

Hanneke Merkies (Ede): beste BDU. De foto van fotoquiz 41 is genomen vanaf onderen van de grasspriet. Dit kunstwerk staat naast de A12 bij de afrit op knooppunt Maanderbroek. 

Heidi van de Brink (Wekerom): haaaaa; het moment dat ik van de snelweg af moet om naar huis te rijden.. :D De grasspriet :D (tenminste; zo noemen wij hem :D, maar er staat me wat van bij dat dat ook (een deel van) de officiële naam is ) Langs de A12 bij knooppunt Maanderbroek. 





Esther Wennekes (Ede): grasspriet (met veel energie ) Deze staat langs de A12 in de berm te midden van het knooppunt Maanderbroek.

Henri van Veldhuisen (Ede): deze week is hij wel erg eenvoudig. Op de foto van Fotoquiz 41 zien we “Grasspriet met veel Energie” een kunstwerk van de hand van de Maastrichtse kunstenaar Jan van Munster. Geplaatst aan de snelweg A12 ter hoogte van knooppunt Maanderbroek. De Grasspriet is 22 meter hoog en in juni 2004 geplaatst. Hij is voorzien van lichtgroen neonlicht, ook op de viaducten van en naar de A30 is groene verlichting aangebracht.

Coby Bikker (Bennekom): mijn oplossing is: het is een kunstwerk, De kronkel, langs de A12, bij knooppunt Maanderbroek, bij de afslag naar de A30 (ri Barneveld).

Henny Heesakkers (Ede): oplossing foto quiz 41 staat: langs de weg van Bennekom naar Ede, rechts bij de stoplichten en brug de poortwachter. 

Karin Nap (Ede): oplossing; ‘grasspriet’ lus A12 /A30.

Henk Welgraven (Ede): tussen de op en afritten van de A30 bij de A12.

Linda Ploeg (Ede): de Grasspriet A12/A30 bij paaltje 106.1 :)  En ik vind hem erg leuk...bijna thuis als ik hem zie.

Oplossing fotoquiz 41: Ede, verkeersknooppunt Maanderbroek, A12/A30, kunstwerk 'Grasspriet met veel Energie'.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie