Afbeelding
Pixabay

Snel duidelijkheid over speelpleinen in Edese wijken

4 juli 2021 om 14:12 Overig

EDE Het is belangrijk dat er binnenkort duidelijkheid komt over de invulling van spelen in de wijk. Dat zegt het college in antwoord op schriftelijke vragen van Harry van Huijstee (PvdA). Het college laat weten in gesprek te zijn met de omwonenden van diverse locaties waar al over langere tijd behoefte is aan een speelveld. 

Door Gerard van Wijk

Zo zou bijvoorbeeld het grote grasveld in de hoek Kerkweg/Prins Bernhardlaan als speel- en beweegtuin kunnen worden ingericht, zoals door Van Huijstee gesuggereerd. ,,Binnen het nieuwe beleid buiten bewegen, ontmoeten, sporten en spelen kan deze plek daarvoor beschikbaar komen. Dat zal afhangen van bewonersinitiatief en draagvlak bij de omwonenden”, zegt het college.

BELANGEN Ook voor plaatsing van een speel- en beweegtuin in het Beatrixpark, alsmede een speeltuintje voor de allerjongsten, vindt het college het belangrijk dat ook voor deze locatie op korte termijn duidelijkheid ontstaat. ,,We zien dat de huidige situatie te veel onrust veroorzaakt. Of en wanneer er een speelvoorziening komt hangt af van de weging van de diverse belangen van betrokkenen.” 

In deze tijd zou een beslissing worden genomen over het plaatsen van een speeltuin aan de Irenelaan. In nieuwe ontwikkelingen van woonwijken zoals het SOMA-terrein wordt rekening gehouden met de invulling van spelen.

GEEN TEKORT Het college is het niet eens met de PvdA dat het tekort aan speel- en beweegtuinen op meerdere plekken in Ede speelt. Het speelbeleid is onlangs verbreed naar een beleidsplan en daarbij is breed gekeken naar bewegen in het algemeen voor alle leeftijden en een goede verdeling van speelplekken over de gehele gemeente. ,,In het nieuwe beleid geven we niet alleen invulling aan spelen door middel van toestellen, maar wordt er ook gekeken om met andere speelprikkels kinderen aan het spelen te krijgen.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie