Bovenste rij, van links naar rechts: Johan Mulder, Erik Spit, Dick van Laar, Christoph Willemsen en Martin Brink. Staand op de trap Sander van Snippenberg met voor de kijkers rechtsonder hem Ilse Bruinekreeft. Zitten in het midden Diana Kervel en Frans de Kleuver. Zittend op de voorste rij, van links naar rechts: Elyse van den Brink, Boy Imminck en Marieke van Egdom.
Bovenste rij, van links naar rechts: Johan Mulder, Erik Spit, Dick van Laar, Christoph Willemsen en Martin Brink. Staand op de trap Sander van Snippenberg met voor de kijkers rechtsonder hem Ilse Bruinekreeft. Zitten in het midden Diana Kervel en Frans de Kleuver. Zittend op de voorste rij, van links naar rechts: Elyse van den Brink, Boy Imminck en Marieke van Egdom. Theo Beumer
150 jaar BDU

Team Ede stelt zich voor

28 oktober 2021 om 10:00 Overig

EDE Wie maken er wekelijks de krant en zorgen voor vers nieuws op de website? En wie verzorgen de advertenties? Maak kennis met de lokale nieuwsmakers en media-adviseurs in de regio Ede en Veenendaal. Het team van ‘cluster Ede’ maakt de titels Ede Stad, Bennekoms Nieuwsblad, De Rijnpost, RegiosportVeenendaal.nl, Stad Wageningen en Rijn en Veluwe en bestrijkt zo een groot deel van de Gelderse Vallei. 

Elyse van den Brink is de jongste bediende op de redactie, maar heeft desondanks al een schat aan ervaring binnen de BDU. Ze werkt al een paar jaar voor de online-nieuwsdienst van meerdere BDU-titels. Daarnaast zet ze zich sinds enkele maanden ook extra in voor de websites en social media-kanalen van de titels van ‘cluster Ede’.

Martin Brink werkt sinds september voor BDUmedia, nadat dit bedrijf De Rijnpost heeft overgenomen. Martin is zeker geen onbekende in Veenendaal, waar hij De Rijnpost al sinds 1981 voor maakt. Hij schrijft over wat er in de gemeente Veenendaal gebeurt, maar bekwaamt zich inmiddels ook in de Rhenense editie van de krant.

Ilse Bruinekreeft is al jaren een vaste kracht binnen de redactie van de BDU. Ze is meer dan multi-inzetbaar en werkte onder meer voor titels in en om Amersfoort. Momenteel is ze eindredacteur voor Ede Stad en titels in andere clusters, zoals Baarnsche Courant en Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant.

Marieke van Egdom viert bijna haar éénjarig jubileum als werknemer van de BDU. Ze startte als media-adviseur voor het online sportplatform RegiosportVeenendaal.nl, een functie die haar als voormalig topkorfbalster van DVO (Bennekom) perfect past. Marieke werkt sinds 1 september ook voor De Rijnpost. 

Boy Imminck werkte als sportverslaggever in Ede en Veenendaal voordat hij in 2010 bij de Barneveldse Krant ging werken. Boy werkte vervolgens in de online-nieuwsdienst en op de videoredactie van de BDU. Inmiddels coördineert hij onder meer de sportpagina’s van Ede Stad en (commerciële) journalistieke projecten. 

Diana Kervel schrijft sinds september de mooiste verhalen voor Ede Stad en Ede Stad Premium. Schreef in het verleden in Ede onder meer voor het toenmalige nieuwsblad Edese Post en heeft een schat aan ervaring op het gebied van eindredactie voor lokale kranten. Bij Diana is jouw verhaal in goede handen.

Frans de Kleuver is een bekend gezicht in zowel Ede als Veenendaal. Deze media-adviseur werd een van de eerste verkopers van de Veenendaalse Krant toen de BDU deze titel in 1997 overnam. Inmiddels helpt Frans ondernemers dagelijks aan meer zichtbaarheid en bekendheid in de hele regio van cluster Ede.

Dick van Laar is als oud-topspits van voetbalvereniging Lunteren een bekende in Ede en omgeving. Hij is als media-adviseur al zo’n dertig jaar actief voor BDU-titels in de regio, maar met name voor Ede Stad. Wie een mooie deal wil maken, is bij deze goalgetter aan het goede adres.

Johan Mulder Sinds 1993 is Johan betrokken bij het maken van diverse huis-aan-huis titels en tevens bij de start van De Stad Wageningen in 1996. Johan is verantwoordelijk voor de redactie en de advertentieverkoop van het Bennekoms Nieuwsblad, Stad Wageningen en Rijn en Veluwe.

Sander van Snippenberg werkt sinds 2004 voor de BDU. Hij begon als sportverslaggever in Renkum en werd daarna één van de gezichten van de toenmalige Veenendaalse Krant. Sander werkt ook voor de online-nieuwsdienst van de BDU en is nu ook actief voor het online sportplatform RegiosportVeenendaal.nl en De Rijnpost. 

Erik Spit is al bijna tien jaar onderdeel van de BDU. Hij werkt onder meer voor Ede Stad, Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant en de online-nieuwsdienst. Ondanks dat Erik niet in het verspreidingsgebied van zijn titels woont, is hij toch behoorlijk geïntegreerd. Elk goed verhaal krijgt van hem een mooie plaats in de krant.

Christoph Willemsen is de jongste bediende onder de media-adviseurs en daarnaast voetballer in het eerste van DTS Ede. Christoph werkt sinds oktober voor de BDU. Hij maakt zich sindsdien Rhenen en Veenendaal tot zijn werkgebied, met als doel om er veel te ‘scoren’.

Deze medewerkers werken nauw samen met enthousiaste en hardwerkende freelance fotografen, journalisten en vormgevers. Zonder hen zou er geen krant of website zijn.

Dit artikel is gepubliceerd in het speciale katern over 150 jaar BDU dat woensdag 27 oktober is verspreid met Ede Stad. Wil je het hele katern lezen, kijk dan in onze e-paper (klik hier).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie