Afbeelding
@tedxmedia - Luke Beens

Demonstratie bij noodopvang Harskamp rustig verlopen

6 november 2021 om 13:10 Overig

HARSKAMP De demonstratie bij de noodopvang voor asielzoekers op de Legerplaats Harskamp is zaterdag relatief rustig verlopen. De opvang was zaterdag tijdelijk gesloten vanwege aangekondigde demonstraties door de extreemrechtse Nederlands Volks-Unie (NVU) en tegenpool Anti-Fascistische Actie (AFA). 

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hield onder meer rekening met botsingen tussen aanhangers van NVU en AFA, maar daar liep het niet op uit. De poorten van de noodopvang bleven tijdens de betogingen wel dicht. Leden van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) en tegenpool Anti-Fascistische Actie (AFA) kregen vrijdag te horen dat demonstreren zou worden toegestaan, mits beide groepen op hun eigen plek blijven. Daar leken beide groepen zich aan te houden.  

NOODOPVANG De legerplaats Harskamp ging eind augustus open voor maximaal achthonderd evacués uit Afghanistan. De vluchtelingen zouden er hooguit tot begin oktober blijven, aangezien Defensie het oefenterrein zelf nodig heeft. Maar begin oktober bleek dat er meer vluchtelingen dan gedacht naar Nederland waren gekomen en dat de legerplaats tot 1 november open moest blijven. Inmiddels is dat verlengd tot 1 december.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie