Lisette en Rien Hardeman nemen alle tijd voor hun klanten
Lisette en Rien Hardeman nemen alle tijd voor hun klanten Eip Janssen

Afscheidsmoment natuurvoedingswinkel Van Voorst & Hardeman massaal bezocht

Overig

EDE De klanten van natuurvoedingswinkel Van Voorst & Hardeman hebben de eigenaren Lisette en Rien Hardeman massaal in het zonnetje gezet.

Eip Janssen

Lange rijen de hele zaterdagmiddag voor de deur. En binnen een en al gezelligheid bij het afscheid nemen van het sympathieke echtpaar, dat liefst 33-jaar de natuurvoedingswinkel bemenste.

,,Een geweldig middag waar we met ongelooflijk veel plezier op terugkijken. Het was fantastisch. We hebben een ontzettend mooie dag gehad Wat een mensen en wat een mooie woorden We werden er stil van”, kijken Rien en Lisette Hardeman terug.

Geheel coronaproof kon op een goede wijze het echtpaar worden bedankt voor al die jaren, waarin zij de klanten te woord hebben gestaan. Soms lange rijen, soms even een snelle doorstroom. Maar niemand mopperde bij de wachtende. En kwam er iemand in de rij aansluiten die minder goed mobiel was, werd voorrang gegeven. ,,Wie haast heeft en had moest niet in deze geliefde zaak zijn. Lisette en Rien hadden altijd alle tijd voor hun klanten. Elke klant telde mee. Dus mooi dat wij nog even wat terug mogen doen”, vertelde een al een klein half uur wachten de klant. Het feit dat dit met instemming werd begroet, gaf de sfeer zaterdagmiddag goed weer.

,,Het is voor ons heel mooi dat klanten de tijd namen. Een film van vele lange jaren is aan ons voorbijgetrokken deze middag. Van vrijwel iedereen die van ons afscheid kwam nemen, wist ik nog precies wie hij of zij was. Die band met al onze klanten is gewoon onbetaalbaar geweest”, gaat het echtpaar verder.


De laatste twee dagen voor de definitieve sluiting op 31 december en zaterdagmiddag 15 januari leverde voor de best ontroerde Lisette en Rien mooie momenten op. Zo had een klant een mooi boekwerk gemaakt over hoe de winkel en het echtpaar in de wijk Ede Zuid was beleefd. Vele klanten bladerden erin en benadrukten de beelden en tekst.

,,We zijn net als de laatste twee dagen in de winkel overladen met bloemen en planten, flessen wijn, cadeaubonnen, boeken en nog veel meer. En dan de stapels kaarten waar zulke lieve dingen in zijn geschreven. Hartverwarmend! We zijn heel dankbaar. We kijken terug op een prachtig laatste afscheid en op 33 prachtige jaren in de winkel! Dit gaan we echt niet vergeten”, aldus de blijde Rien en Lisette.

Maar, en dat is passend bij de functie die natuurvoedingswinkel Van Voorst & Hardeman in de wijk Ede Zuid heeft vervuld, volgde nog een verrassing.


,,We hebben als cadeau van de kinderen een van ‘Voorst en Hardeman’ bank gekregen die in de wijk geplaatst gaat worden. De gemeente heeft al toestemming gegeven. Over de precieze plek wordt nog overlegd. De gedachte erachter is dat wij dan samen met de bewoners uit de wijk herinneringen kunnen ophalen over de fantastische tijd in de winkel. Een origineel cadeau, waar we heel blij mee zijn”, sluit het echtpaar Hardeman toch wel wat geëmotioneerd af.

advertentie