Anass Lakhal, de nieuwe trainer van FC Jeugd die ook actief is bij GVVV in Veenendaal.
Anass Lakhal, de nieuwe trainer van FC Jeugd die ook actief is bij GVVV in Veenendaal. Eigen foto

Anass Lakhal nieuwe trainer FC Jeugd komende twee seizoenen

29 januari 2022 om 20:03 Voetbal

EDE Anass Lakhal (32) is de komende twee seizoenen (2022/2023 en 2023/2024) seizoen de nieuwe trainer bij FC Jeugd. Hij volgt de na dit seizoen vertrekkende Mohammed Mouhouti op.

Eip Janssen

,, Ik heb er onwijs veel zin in. Ik ken de teammanager van FC Jeugd al heel lang. Hij heeft mij benaderd en na gesprekken met het bestuur, technische commissie en een enkele speler is de deal deze week rond gekomen”, steekt Anass Lakhal van wal. Lakhal is op dit moment ook trainer bij het Veenendaalse GVVV JO19-1. ,,Ik voel mij bij GVVV ook op mijn gemak en ga daar GVVV 023 komend seizoen begeleiden. Ja, het wordt wel een drukke periode maar ik ben echt een voetbaldier”, lacht de jeugdwerker van een welzijnsorganisatie. ,,Vanuit mijn werk weet ik heel goed wat er zo al speelt bij spelers en hoe daar mee om gegaan moet worden.”

,,Wij geven Anass graag de kans zich bij FC Jeugd verder in het seniorenvoetbal te ontwikkelen. In die zin maakt hij dezelfde ontwikkeling door als eerder onze trainer Habib al Mohsinawi. Die had aanvankelijk ook geen of weinig ervaring bij een eerste elftal. En dat is ook gelukt en kijk waar hij nu staat De nieuwe trainer staat bekend als vernieuwend. Benieuwd hoe dat bij FC Jeugd aanslaat”, vult Melis Versteeg namens FC Jeugd aan.

DOORSELECTEREN De Veenendaler stond dit seizoen, mede omdat zijn broer Illiass Lakhal in de FC Jeugd hoofdmacht speelt, regelmatig aan de lijn. ,,Dan geef je ogen de kost. Daar kan ik nu van profiteren. Ik speel het liefst met een team in een 4-3-3 systeem. Daarnaast vind ik het team belangrijker dan alleen maar het individu. Met een goed team is het gewoon gemakkelijker winnen. Met de technische commissie is afgesproken dat FC Jeugd moet door selecteren. Ik ga mijn uitgebreide netwerk daarom aanspreken. Ook ga ik met alle spelers een 1 op 1 gesprek aan om te kijken wat men wil of welke mogelijkheden men ziet. Ik hoop vurig dat Mohammed Mouhouti, die ik goed ken, FC Jeugd op tweede klasse niveau weet te behouden.” Anass Lakhal is niet van plan de huidige trainer voor de voeten te lopen. ,,Ik heb te veel respect voor Mohammed. Daarnaast moet hij in alle vrijheid kunnen werken aan het vervolg competitie 2021/2022. Maar laat duidelijk zijn, ik ben niet alleen de nieuwe trainer maar ook supporter die hoopt op het beste voor de club: tweedeklasser blijven”, lacht Lakhal. Waar Anass Lakhal geen aantallen wil nomen vult Versteeg aan dat er voor volgend seizoen zeker zes tot acht nieuwe speler bij moeten komen. ,,Ook vinden wij het belangrijk dat er met een grote groep wordt getraind. Nu staan er soms maar vijf of spelers op het veld”, eindigt Melis Versteeg.

Anass Lakhal is in het bezit van TC2/UEFA B. ,,Hij kwam als speler uit voor GVVV en Oranje Wit. Naast het trainerschap bij GVVV liep Anass Lakhal ook stage bij Willem 11 JO -18 en JO- 6. Ik heb mij ingeschreven voor TC1/UEFA A en hoop ingeloot te worden. Ik besef dat het dan naast de cursus en GVVV O23 en FC Jeugd erg druk wordt. Maar hard werken schuw ik niet”, besluit de toekomstige FC Jeugd trainer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie