De schooljeugd van basisschool De Lettertuin werd winnaar bij de jongens.
De schooljeugd van basisschool De Lettertuin werd winnaar bij de jongens. Eip Janssen

Beatrixschool en Lettertuin winnen Ede Stad Schoolhandbaltoernooi

Overig

EDE ,, Ik ben heel erg trots op dit team. Met 2-1 gewonnen van de Montessorischool Ede (EMS)”, aldus Lettertuin leerling Jonathan van Roekel. Hij heeft zojuist met zijn team de winnaarsbokaal bij de jongens in ontvangst genomen.

Eip Janssen

De jonge handballers van de basisschool De Lettertuin glommen na afloop van trots. Dat deden een half uur eerder ook de meisjes van de Beatrixschool. Zij wonnen met 8-2 van basisschool de Panta Rhei. Een prestatie van formaat want eigenlijk was de Beatrixschool op kamp in Otterlo. ,,Zij zijn speciaal voor onze Ede Stad schoolhandbalfinale naar sporthal ’t Riet gekomen. Veel tijd om ze in het zonnetje te zetten was er niet. Want vanavond hadden ze andere schoolkamp activiteiten. Maar het feit dat de Beatrixschool niet afzegde geeft wel aan dat schoolhandbal in het Edese leeft”, glom organisatrice Simone Bijsterbosch vol trots. 


Beatrixschool onderbrak schoolkamp en vertrok met de hoofdprijs.   PR HV Reehorst

Samen met Annemieke Meurs de drijvende kracht achter een mooie vrijwilligersorganisatie binnen HV Reehorst. ,,Het was de vijfendertigste editie. En wel een heel bijzondere. Lang wisten we als HV Reehorst organisatie wegens de bekende coronamaatregelen niet of deze editie door kon gaan. Op het moment dat er ‘groen’ licht kwam zijn we onmiddellijk met de organisatie begonnen. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers is het gelukt. Maar ook een compliment aan de diverse scholen die ons niet in de steek lieten. De response om mee te doen was groot. Uiteindelijk doen Annemiek en ik het om de handbalsport en de schooljeugd samen te brengen. Dat er vanavond tijdens de finaleavond hartstochtelijk is meegeleefd, heb je kunnen zien”, oordeelt Simone Bijsterbosch.

FINALES De finales in sporthal ‘t Riet voor de groepen 7/8 waren het aankijken meer dan waard. De crème de la crème na eerder gespeelde voorronde wedstrijden op de woensdagmiddag. ,,De meisjesfinale was mooi om te zien. Ondanks enig krachtsverschil, waarin de Beatrixschool het doel wat gemakkelijker vond, heeft Panta Rhei goed tegenstand geboden. Misschien was de uitslag (8-2) wat geflatteerd, maar uiteindelijk voor de Beatrixschool wel verdiend”, meende Simone Bijsterbosch. 

De jongens finale tussen de Lettertuin 2 – EMS was van begin tot einde super spannend. Tot letterlijk de laatste seconde kon het alle kanten op. ,,Het is zo’n superleuk team. We hebben echt veel getraind. Nee, geen enkele speler zit op handbal. Maar misschien komt dat nog”, lacht Jonathan van Roekel. Vrijdag wordt de beker vol trots getoond op zijn school. ,,nee, een uurtje extra vrij zal er wel niet inzitten. Maar dat we hem op school tonen weet ik zeker. Waar dit succes vandaan komt? Van onze schooltrainers die ons de eerste basisprincipes hebben bijgebracht. Nee, namen ga ik niet noemen. Als ik iemand vergeet te bedanken moet ik dat lang horen”, sluit Jonathan af. Een paar meter verder staan de jongelui Montessorischool Ede wat teleurgesteld bij elkaar. ,,We waren er zo dichtbij. Althans bij de verlenging. Twintig seconden voor tijd een schot op de lat. Een vrije bal die misging. Even dacht ik zelfs dat het 2-2 stond. Maar het doelpunt werd afgekeurd. Ik hoorde later omdat de schutter te ver in de cirkel stond. Of dat terecht was? Daar zijn de meningen over verdeeld. Maar de scheidsrechter beslist”, aldus de 13-jarige Luca van Hardeveld. 

IMPROVISEREN Op de tribunes wordt fel meegeleefd. ,,Ik denk dat ons Ede Stad Schoolhandbaltoernooi in een behoefte voorziet. Normaal gesproken gaan we op scholen handbaltrainingen geven. Dat is deze editie wat minder gelukt. Iedereen was gelukkig erg voorzichtig tijdens alle coronamaatregelen. Daar waar het mocht en werd gevraagd zijn we geweest. Ook dat is HV Reehorst, waar vele vrijwilligers bereid zijn de schoolhandbaljeugd te helpen. Het moet allemaal even bezinken. We gaan als organisatie uiteraard evalueren. Er zijn al wat gedachten om de opzet volgend jaar iets meer aan te passen aan de huidige tijd. Maar overall zijn Annemiek Meurs en ik tevreden dat het gelukt is, na enige tijd van schoolhandbalstilte, dit toernooi tot een goed einde te brengen”, sluit Bijsterbosch af. De schooljeugd lijkt er ook zo over te denken. Of er nu gewonnen of verloren is, de complimenten en bedankjes richten de twee organisatoren zijn niet van de lucht. De Edese schooljeugd laat zich van zijn beste kant zien. Zowel in als buiten het veld. Een verademing. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie