Al Almana wint voor de vierde keer op rij het Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi en wil het weten ook
Al Almana wint voor de vierde keer op rij het Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi en wil het weten ook Theo Beumer

Al Amana 2 en Koningin Beatrixschool 1 winnaars Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi 2022

23 april 2022 om 10:56 Overig

EDE Prachtige voetbalfinales. Hartstochtelijk aanmoedigend publiek. Een meer dan perfecte organisatie. De ingrediënten voor een heerlijke Ede Stad Schoolvoetbalfinale 2022.

Eip Janssen

,,Wat is het weer heerlijk om na twee jaar eindelijk weer mee te mogen doen aan het schoolvoetbaltoernooi. Het weer is wat minder warm dan voorspeld. Het zorgt voor een sfeer als vanouds. Het enthousiasme is na zowel de voorronden op de finaledag als het bereiken van de finales zelf was zowel bij de meisjes als jongens mijlenver te horen. Het bewijs dat schoolvoetbal in al zijn facetten leeft bij de schooljeugd. De schooleer hooghouden en op een sportieve wijze strijd voeren op de groene velden is en was de boodschap die werd uitgedragen”, is te horen in het zenuwcentrum van de organisatie. 


Wim Roelofsen, maar hij niet alleen onmisbare pilaar in de organisatie. - Theo Beumer

Wim Roelofsen. Marjon Terpstra- Stoevelaar. Wim van de Berg en de andere vele vrijwilligers hadden hun zaakjes perfect voor elkaar. ,,Bij ons is er geen verschil tussen de vrijwilligers. Wat ze ook doen het is altijd in het belang van de schooljeugd”, gaat Wim Roelofsen verder. En na afloop kon de organisatie maar één ding zachtjes (want dat hardop zeggen daarvoor is men te bescheiden voor) uitroepen: editie 2022 is geslaagd!

In de hall of fame waar de winnaars worden opgehangen kunnen weer oude bekende worden toegevoegd. Voor de vierde keer op rij was Al Amana bij de jongens de sterkste. Bij de meisjes won de Koningin Beatrixschool deze 35e editie.

FINALES Mooie individuele acties, doeltreffende afstandsschoten en fraaie dribbels. Vele fanatieke duels, die echter nooit uitmonden in veel te zware overtredingen. Dat alles was vrijdagavond 22 april te zien op sportpark Hoekelumse Eng. tijdens de finales Ede Stad schoolvoetbal gemeente Ede.


Meisjesteam Koningin Beatrixschool stond er wel degelijk in de finale.                                                Theo Beumer

Die onderdelen van het voetbal beheersten de jongens van de Edese basisschool Almana 2 en de voetbalsters van de Koningin Beatrixschool 1het beste. Want zij wonnen aan het einde van het met liefst 90 schoolteams goed bezette toernooi de finales tegen de andere poulewinnaars. Almana 2 was met 1-0 te sterk voor basisschool De Brugge. Mohammed Amine Aaras scoorde een wonderschoon doelpunt. Genoeg voor de 1-0 winst en de beker. De meisjesfinale tussen de teams van Koningin Beatrixschool en Koning Davidschool eindigde in 3-0. 

Troost voor de verliezende scholen is dat alle vier de finalisten zich hebben geplaatst voor de regiofinales die op woensdag 18 mei. Ook dan is Wim Roelofsen en zijn crew de organisator van dit imposante jeugdschouwspel. De teams die tijdens dat evenement als beste uit de bus komen, gaan door naar de districtsfinale op woensdag 1 juni. Tijdens dat toernooi wordt gestreden om kwalificatie voor de landelijke finale op vrijdag 17 juni op het KNVB-sportcentrum in Zeist. 


Je zult maar zulke enthousiaste supporters hebben als de meisjesfinalist. - Theo Beumer

,,Voordat je landelijk kampioen bent, moet je dus nog wel even’’, aldus Said El Bachrioui van Al Almana 2. Het tweede team van Al Almana schakelde het eerste team in de voorronden uit met een 7-0 zege. ,,Of dat opzet of toeval is? Beide teams hebben zichzelf opgezet. In Al Almana 2 spelen veel vriendjes samen die zowel bij DTS Ede als FC Jeugd voetballen. Dat zij elkaar op weg naar de finale troffen was echt niet vooraf berekend. Dat geldt ook voor de finale tegen De Brugge. In de poule fase werd het 0-0, en je zag in de finale dat het echt spannend was”, aldus de al meer dan 25-jaar bij het schoolvoetbal betrokken leerkracht. 

Hij merkte nog wel op blij te zijn dat het schoolvoetbal 2022 eindelijk ‘gewoon’ zonder coronaperikelen mocht doorgaan. ,,Twee achtereenvolgende jaren is in Ede het schoolvoetbal vanwege corona niet gespeeld. Ik weet dat onze scholieren dat heel jammer vonden. Een aantal voetballers kunnen helaas nooit terugkijken op een mooi toernooi”, zegt Said El Bachrioui. 

HUMOR MET EEN ERNSTIGE ONDERTOON Het lijkt alsof hij de woorden heeft gehoord van predikant Peter ’t Hoen, maar nu als scheidsrechter op de velden van Ede/Victoria aanwezig. ,,Ik ben weleens een ‘hemelpiloot’ genoemd”, zegt hij met enige humor. ,,Ik hoop uiteraard dat iedereen daar ook aankomt. Maar wat ik heel bijzonder vind na twee jaar stilstand van het Edese schoolvoetbal is, dat ik zoveel bekenden met heel veel enthousiasme terugzie. Het plezier dat er bij de 10-12-jarigen afspat houdt ons allen jong en fris.”

Wim Roelofsen hoort het glimlachend aan. ,,Je begint in december met de opstart van het Ede Stad schoolvoetbaltoernooi. Daar tussenin liggen naast heel werk ook onzekere momenten. Laat corona spelen toe? Wil de schooljeugd en schoolleiding na twee jaar van stilstand nog wel? Dan hoop je dat het in maart en april werkelijkheid mag worden. Vandaag, maar ook de eerdere woensdagen met de voorronden zie alle vrijwilligers waarvoor we het doen”, lacht hij breeduit.

ZENUWCENTRUM Het is in het zenuwcentrum een gaan en komen. Vele vragen worden op de toernooileiding afgevuurd. Met souplesse en takt worden alle vragen beantwoord. Niet iedere school wacht op de prijsuitreiking. Bart van den Brink, bekend van Edesche Boys en DTS Ede, maar nu begeleider van de schooljeugd groep 7 De Kern, vraagt of hij de beker mag meenemen. ,,Even wachten tot ik alle uitslagen binnen hebt”, zegt de organisatie rustig. 

,,Wij zijn op de finaledag laatste geworden. Maar wat een plezier hebben we eraan beleefd. Onvergetelijk en dan maakt winnen of verliezen toch niet uit”, meent Van den Brink. Hoewel zeker niet afgesproken stormt niet veel later Bart van de Wiel (Panta Rhei, red.) binnen. ,,Niet gewonnen, maar zoals ik eerder al heb gezegd, alle lof voor de organisatie. Het was weer perfect. Volgend jaar komen we graag terug.” Het is voor een keer echt even stil in het zenuwcentrum. ,,Mooi toch. Dan kun je beter even zwijgen”, legt Willem van de Berg zichzelf op.

Rond 20.15 uur reiken de Heidehoogheden 2022 Daphne van Seventer (Calluna de 65e) en Juliette van der Burg (Erica de 46e) de prijzen uit. De schooljeugd en het publiek kan de ohhh’s, oeeeehhh’s en ahhhh’s bijna niet inhouden. Het maakt dat aan een sfeerrijktoernooi een mooi einde komt.

De eindstandstanden zijn te zien op www.edestadschoolvoetbaltoernooi.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie