Alle teams gaan op de foto
Alle teams gaan op de foto Wim Roelofsen

Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi weer feest der herkenning

24 maart 2022 om 12:41 Voetbal

EDE Na drie jaar geen (afgemaakt) schoolvoetbaltoernooi gemeente Ede wordt er dit jaar 2022 eindelijk weer een gevoetbald. De 35e editie van het toernooi is gisteren (woensdag, red.) van start gegaan met de eerste speelronde.

Eip Janssen

De apotheose is zoals altijd met de finales op een vrijdagmiddag/avond. Deze keer is gekozen voor vrijdag 22 april. Tientallen schoolteams strijden op de velden van sportpark De Hoekelumse Eng om de finalepoules te bereiken.

Organisator Wim Roelofsen en zijn vele vrijwilligers kijken terug op een al met al geslaagd schoolvoetbalmiddag. ,,Na drie van coronapauze is een lekkere start gemaakt met het 35e Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi. Het was voor ons als organisatie toch wel weer even wennen. De routine is na zo lange tijd een beetje uit. Misschien maar goed ook want dat houdt ons scherp”, lacht Roelofsen na afloop. Enige minpunt want er naast alle goeds te bedenken was is dat het scheidsrechterskorps steeds krapper wordt. ,,Dat is best een probleem aan het worden. Daarnaast bleven nog twee scheidsrechters die wel hadden toegezegd te fluiten, om een aantal redenen weg. Dat betekende improviseren maar dat is ons als organisatie wel toevertrouwd. De kinderen hebben er geen last van gehad. Dat is het belangrijkste”, reageert Roelofsen.

De organisatie zag op een mooie zonnige woensdagmiddag met direct 5 poules waarin werd gespeeld, alleen maar blijde en tevreden gezichten. ,,Je zag dat iedereen weer blij was dat er zo normaal mogelijk schoolvoetbal werd gespeeld. Dat hebben we naast alle andere dingen die de coronatijd met zich meebracht, echt gemist. De scheidsrechters waren ook goed te spreken over de kwaliteit van het geboden spel. Met ruim 300 kinderen was het gezellig druk met veel publiek aan de zijlijn. De Ede/Victoria organisatie kijkt terug op een geslaagde middag. Laten we hopen dat zich dat de komende weken voortzet”, eindigt Wim Roelofsen.

Voor de finale plaatsten zich de volgende schoolteams:

Meisjes: Ericaschool 1 en Koningin Beatrixschool 1.

Jongens: De Brugge 1, GBS De Triangel 1 en De Kern 3.

In deze link zijn alle uitslagen te zien.

Veel publiek
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie