Ede Stad schoolhandbaltoernooi geeft veel plezier aan de jeugd, mede door goede organisatie
Ede Stad schoolhandbaltoernooi geeft veel plezier aan de jeugd, mede door goede organisatie Eip Janssen

Ede Stad schoolhandbal toernooi gaat weer van start

4 maart 2022 om 11:28 Overig

EDE Handbalvereniging Reehorst houdt dit jaar voor de 35e keer het Ede Stad Schoolhandbaltoernooi.

Eip Janssen

,,Wij proberen de handbalsport voor kinderen op de basisscholen groepen 5 t.e.m.8, zowel jongens als meisjes te promoten. De afgelopen jaren door de coronamaatregelen lukte dat helaas niet. Maar dit jaar 2022 willen we weliswaar in een wat aangepaste vorm onze 35e jubileumeditie door laten gaan”, aldus de organisatoren Simone Bijsterbosch en Annemieke Meurs. Zij zijn de drijvende krachten achter een mooie vrijwilligersorganisatie binnen HV Reehorst.

De groepen 5/6 spelen op 16 maart hun toernooi in sporthal De Peppel. Voor de groepen 7/8 is het schoolhandbaltoernooi in mei 2022. ,,Dit jaar doen er 22 teams mee van scholen uit de gemeente Ede aan dit sportieve handbaltoernooi, in sporthal De Peppel, waar we gelukkig ook weer ‘met publiek’ mogen spelen. De afgelopen weken is er al flink geoefend tijdens de gymlessen. Er zijn al meer dan 60 lessen door HV Reehorst vrijwilligers verzorgd. Zonder de inzet van onze vrijwilligers geen schoolhandbal. Maar ook de kinderen en docenten mogen wij niet vergeten. Zij zijn degenen waar het woensdag 16 maart en in mei echt omgaat”, gaat het duo verder.

De organisatie heeft in vergelijking met voorgaande edities een belangrijke wijziging in het toernooischema aangebracht. ,,Geen finaleavond maar gewoon een middagtoernooi. Na afloop worden de prijzen uitgereikt. Natuurlijk hopen wij dat de kinderen, ouders, opa’s en oma’s en begeleiders een fantastisch toernooi mogen beleven. Maar ook dat met ‘gezond verstand’ de aanwijzingen van onze vrijwilligers worden gevolgd om een mogelijke verspreiding van Covid-19, welke altijd op de loer ligt te voorkomen.

Woensdag 16 maart zal in sporthal De Peppel de eerste schoolhandbalwedstrijd om 12.45 uur beginnen. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie