Henk Jacobsen, een van de vele vrijwilligers Edes schoolvoetbaltoernooi.
Henk Jacobsen, een van de vele vrijwilligers Edes schoolvoetbaltoernooi. Eip Janssen

‘Schoolvoetbal koester ik’

21 maart 2022 om 09:55 Voetbal

EDE Ede/Victoria-vrijwilliger Henk Jacobsen heeft veel plezier tijdens het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. ,,Daar kijk ik echt naar uit. Ik help al een jaar of dertien. Het verveelt nooit. Sterker, ik geniet ervan en het houdt me jong.”

Eip Janssen

Jacobsen heeft veel waardering voor de organisatie. ,,Zonder iemand tekort te doen, noem ik dan Wim Roelofsen. Hij geeft leiding aan de organisatie. Op een manier die respect afdwingt. Hij gunt elke vrijwilliger zijn pleziertje, maar dwingt ook een perfecte organisatie af. Wat ik doe? Elke speeldag ben ik op tijd op het sportpark om doeltjes klaar te zetten, velden speelklaar te maken, reclamedoeken op te hangen en om de geluidsinstallatie te testen. Ik voel me nergens te groot voor”, lacht Jacobsen. Dat de laatste edities wegens corona niet doorgingen, was een tegenvaller. ,,Ik begreep het wel, maar ik ben blij dat we de draad weer kunnen oppakken.”

Jacobsen benadrukt dat een leuk vrijwilligersteam zorgt dat de Edese schooljeugd plezier heeft. 

,,Dat mag niet verdwijnen. Of ik veranderingen zie ten opzichte van mijn beginperiode? Natuurlijk, de maatschappij dus ook de jeugd verandert. Waar vroeger het voetbalplezier voorop stond, is nu winnen erg belangrijk.” 

‘Dit evenement mag niet verloren gaan’

FLUITEN De vrijwilliger is ook bereid af en toe een wedstrijd te fluiten. ,,Het aantal scheidsrechters is soms een probleem. Ook daar slaat de vergrijzing toe. Het liefst fluit ik een meisjeswedstrijd. Waarom? Zij genieten met volle teugen van het spelletje. En soms is de spelregelkennis er niet en ben je een echte spelleider. Dat ligt me wel. Ik ben nog van de oude stempel. Voetbalplezier is het belangrijkst”, meent Jacobsen. 

Een andere verandering die Henk Jacobsen waarneemt, is het permanent aanwezig zijn van scouts. ,,Clubs als Vitesse of NEC komen kijken of er een talentje rondloopt. Dat geeft het steeds hogere schoolvoetbalniveau goed weer.’’ Jacobsen wil zo lang mogelijk het schoolvoetbal dienen. ,,Aan mij zal het niet liggen. Fijne gezellige collega’s, goede organisatie en mooie reclame voor mijn club Ede/Victoria. Wat wil je nog meer”, sluit hij lachend af. De speeldagen zijn 23 maart, 30 maart en 6 april op sportpark Hoekelumse Eng, aanvang: 13.00 uur. Finales: vrijdagavond 22 april.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie