Afbeelding
Dakkapel

Vier tips om je woning toekomstbestendig te maken

4 februari 2020 om 14:41 Partnercontent

Ben jij al klaar voor de toekomst? Wat jouw leven ook in petto heeft: het is altijd fijn om jezelf voor te bereiden op wat er komen gaat. Of er nu gezinsuitbreiding op de planning staat of het creëren van een kantoor aan huis, er zijn talloze manieren om jouw woning klaar te maken voor de toekomst. Hier vind je vier handige ideeën.

Creëer meer leefruimte
Is er een kleintje op komst? Kijk je ernaar uit om met je eigen bedrijf te starten? Of wil je graag voor een familielid zorgen? In al deze situaties is wat extra leefruimte geen overbodige luxe. Het is mogelijk om een uitbouw op de begane grond te bouwen, maar een dakkapel is ook een goede optie. De kosten liggen in jouw handen, want dakkapellen prijzen zijn vooral afhankelijk van de materialen en afwerking die je kiest.

Maak je woning makkelijk toegankelijk
Wanneer je ook op je oude dag van je eigen huis wilt genieten, is het verstandig om nu al een aantal aanpassingen te doen. Denk hierbij aan de toegankelijkheid van je woning. Heeft je voordeur een hoge drempel? Dan is het niet verkeerd om deze te verlagen. Ook drempels binnenshuis haal je het liefste weg. Controleer meteen of je trapgat ruim genoeg is voor een stoellift. Is dat nog niet het geval? Dan kan je overwegen om deze plek iets te verruimen.

Installeer slimme technologische snufjes
Des te meer de techniek doet, des te minder jij zelf hoeft te doen. Wanneer je ouder bent, is het heerlijk wanneer je garagedeur met een druk op de knop opent. Ook sloten met een sensor zijn een goede keuze voor een toekomstbestendig huis. Wil jij je ook altijd veilig voelen wanneer je kinderen hebt of niet meer zo fit bent? Dan is het installeren van een alarmsysteem nooit verkeerd.

Ga van het gas af
Over enkele jaren is het de bedoeling dat geen enkele woning meer aardgas gebruikt. Wil je deze ontwikkeling voor zijn, dan is het slim om nu al over te stappen op groene energie. Dat doe je bijvoorbeeld door zonnepanelen en een zonneboiler te installeren. Een warmtepomp is daarnaast ook een goed alternatief voor een duurzamer huis. Je plukt er meteen de vruchten van, want dankzij deze verandering betaal je iedere maand aanzienlijk minder energiekosten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie