Afbeelding
Foto door Adonyi Gábor form PxHere

Tips om gezonder deze paasdagen door te komen

6 april 2020 om 08:00 Partnercontent

De paasdagen staan voor de deur. Hoewel de invulling hiervan dit jaar door de coronacrisis geheel anders zal zijn, willen de meeste Edenaren alsnog lekker veel (ongezond) eten. Waar we voorheen de overtollige kilootjes in de sportschool er weer af trainden, is dat nu niet mogelijk. Toch is het geen onmogelijke opgave om deze dagen gezond(er) door te brengen. Hieronder vind je tips.

Dit artikel wordt aangeboden door een externe redactie.

Zoek naar gezonde maar lekkere gerechten
De kans is groot dat eventuele geplande lunches of etentjes dit jaar niet doorgaan door de coronamaatregelen. Maar je kunt natuurlijk wel met z'n tweeën thuis iets eten en er alsnog een geslaagde Pasen van maken. Voordeel hieraan is dat je zelf de volledige controle hebt op wat er op tafel komt te staan. Als je bij iemand anders over de vloer bent, heb je niet altijd de keuze om gezond te eten en is de verleiding om te zondigen een stuk groter.

Om een gezonde en smaakvolle maaltijd te creëren is het verstandig om vooraf te zoeken naar recepten van gezonde maar lekkere gerechten. Je kunt ook voor gezondere versies van bekende ongezonde maaltijden of hapjes gaan. Als je bijvoorbeeld patat, vlees of vis bakt in de airfryer, gebruik je een stuk minder vet.

De gedachte aan Pasen roept bij de meesten meteen beelden van eieren op. Gelukkig past dat prima binnen een gezond eetpatroon! Tip: wees avontuurlijk en zoek online gerechten op met eieren die je normaal gesproken nooit maakt. Wellicht ontdek je wel iets nieuws.

Let op wat je drinkt
Laten we vooropstellen dat alcohol natuurlijk sowieso niet gezond is, maar het is begrijpelijk dat je van een glaasje wilt genieten. Het blijven natuurlijk feestdagen. In plaats van het helemaal laten staan (of laten gaan), kun je bewustere keuzes maken. Zo is wijn een beter idee dan bier of zoete mixdrankjes en dan bij voorkeur rode wijn. Drink na elke alcoholische versnapering een glaasje water. Je lichaam droogt namelijk uit als je aan het drinken bent.

Zorg voor beweging
Door de coronacrisis zijn de sportscholen momenteel dicht. Veel mensen laten hun sportschoenen nu verstoffen, terwijl het juist enorm zou helpen om toch iets te doen. Je hoeft je tijdens de paasdagen echt niet uren in het zweet te werken met home workouts, maar probeer wel een beetje in beweging te blijven. Zoek een leuke sportieve activiteit voor thuis, doe wat yoga-oefeningen of ga in de ochtend rustig hardlopen, zodat je al meteen wat beweging binnen hebt.

Voorkom stress
Deze tip ligt misschien minder voor de hand, maar ook stress is ongezond. De coronacrisis bezorgt veel mensen een hoop stress. Het is misschien makkelijk gezegd dan gedaan om stress helemaal te voorkomen, maar je kunt het wel proberen te reduceren. Zoek online naar goede ontspanningsoefeningen en probeer regelmatig te bewegen. Werk je momenteel verplicht thuis? Neem dan regelmatig pauze en maak een goede onderscheid tussen werk en privé.

Slaap niet te lang uit
De paasdagen worden door sommigen als een uitgelezen kans gezien om even helemaal bij te slapen. Dat lijkt onschuldig, maar het probleem is dat je je eetpatroon er mogelijk door verstoort. Als je niet regelmatig een goede maaltijd eet, is de verleiding om ongezond te snacken veel groter. Iets langer slapen mag best, maar probeer het enigszins binnen de perken te houden en je normale ritme op het gebied van maaltijden vast te houden.


 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie