Afbeelding
Fietsen in Ede

Trek er met de fiets op uit in de omgeving Ede

6 mei 2020 om 11:27 Partnercontent

Er liggen diverse steden en dorpen in de Veluwe, waaronder de woonplaats Ede. Wil je door de Veluwe fietsen, dan kun je een leuke fietsroute in de omgeving van Ede zoeken. Wij kunnen je hier zeker bij helpen, want wij weten precies welke fietsroutes in Ede en omgeving te vinden zijn. De leukste fietsroutes in Ede zetten we in dit artikel voor je op een rijtje.

Fietsroute Wekeromse Zand en Valkse Beek

De fietsroute Wekeromse Zand en Valkse Beek gaat niet alleen door Ede, maar ook door Otterlo, Lunteren en Wekerom. Volg je deze fietsroute, dan kom je erachter dat stuifzand nog zeker voorkomt in Nederland. Het komt niet veel voor, maar wel op het Wekeromse Zand bij Wekerom. Door deze route te volgen, fiets je dan ook grotendeels door stuifzandgebied. Ook kom je door Het Lunterse Buurtbosch, het Pinetum, de Goudsberg en de Dennenhorst. De totale afstand van de fietsroute is 44 kilometer.

Fietsroute Door Bos en Hei

Fietsroute Door Bos en Hei is iets korter dan de fietsroute Wekeromse Zand en Valkse Beek. Deze fietsroute is namelijk 31 kilometer lang. Volg je deze route, dan kom je door Ede, Otterlo en Lunteren. De route voert je door een vredig gebied, waar het vroeger toch een stuk minder rustig was. In de omgeving waar je doorheen fietst, werd namelijk veel gevochten in de Tweede Wereldoorlog. In en rond de stad Ede zijn hier niet altijd sporen van terug te vinden, waaronder het Airborne monument en het kunstwerk On the Rocks. Het is ook ontzettend leuk om deze route met je kinderen af te leggen. Het is lange rit, zorg er daarom wel voor dat ze een goede jongens- of meisjesfiets hebben. Bekijk eens de mogelijkheden voor nieuwe fietsen op Fietsenopfietsen.nl. Kom je in Otterlo, dan kom je een van de ingangen van Nationaal Park De Hoge Veluwe tegen. Hier kun je jouw fietsroute (tegen betaling) doorheen voeren, om deze iets uit te breiden. Je kunt er ook voor kiezen om buiten het park te blijven. In dit geval fiets je direct door naar Lunteren.

Fietsroute Ronde Ede en Lunteren

De fietsroute Ronde Ede en Lunteren is 44 kilometer lang. Wat deze route zo leuk maakt, is het feit dat de fietsroute je voornamelijk door een rustig en vooral groen gebied voert. Zo kom je door de Ederheide, maar ook door de Doesburgerheide, Ginkelse Zand, De Heide en De Sijsselt. Dit zijn diverse bos- en heidegebieden, waar je heerlijk kunt fietsen. Ook kom je door de plaatsen Ede en Lunteren. Zeker in Ede zijn genoeg mogelijkheden om te ontspannen, bijvoorbeeld met een drankje of een hapje op het terras.

Fietsen in Ede: drie leuke tips

Ga jij een van bovenstaande fietsroutes volgen? Dan geven wij je graag drie tips om jouw fietstripje in Ede nog leuker te maken:

Breid jouw fietsroute uit met een stukje Nationaal Park De Hoge Veluwe. Hier kun je heerlijk fietsen. Er zijn vele verschillende fietsroutes uitgestippeld in het park, dus je vindt altijd wel een route die mooi aansluit op jouw fietsroute door en rond Ede.

Vind je het leuk musea te bezoeken? Dan kun je een bezoekje brengen aan het Kröller-Müller Museum. Dit is een van de bekendste musea van Nederland. Je vindt dit museum in Otterlo, in de directe omgeving van Ede.

Kom je langs een boerderijwinkel? Koop dan een van de vele streekproducten uit Ede, want deze producten komen vers van het land en zijn hartstikke lekker.

Soms komt het voor dat je niet meer in staat bent om te fietsen. Dit kan komen door te weinig tijd of omdat je er fysiek niet toe in staat bent. De deskshaper is hier de ideale oplossing voor. In beweging achter het bureau of in de woonkamer!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie