Afbeelding
Shutterstock

Zo bescherm je jezelf tijdens het werk

9 augustus 2021 om 14:45 Partnercontent

Een kantoorbaan? Die brengt niet zoveel risico met zich mee. Maar werken in de bouw, industrie, techniek of een andere soortgelijke sector? Dan weet jij hoe belangrijk het is om veilig te werk te gaan. En veilig werken kan alleen met de juiste hulpmiddelen. Hulpmiddelen die je onder andere bij VDSTEENXXL.COM kunt kopen.

Welke hulpmiddelen heb ik nodig?

Welke hulpmiddelen je nodig hebt, hangt helemaal af van het werk dat je doet. Stel je bijvoorbeeld voor dat je op hoogte werkt. Speciale kleding is dan niet overbodig. Je wil jezelf immers beschermen tegen kou en wind, met name in de wintermaanden. Maar dan ben je er natuurlijk nog niet.

Jezelf zekeren is ontzettend belangrijk als je op hoogte werkt. Denk bijvoorbeeld aan werken op een steiger. In veel gevallen maak je jezelf met speciaal bevestigingsmateriaal vast aan de steiger  zelf. Zo kun je - in het ergste geval - jezelf omhoog trekken bij een val.

Nu weet je dat je veilig bent, maar hoe beweeg je voort op die grote hoogte? Loopbruggen, steigers en werkbruggen zijn onmisbaar op een groot terrein waar op meerdere plekken op hoogte wordt gewerkt. En dit is slechts een enkel voorbeeld van de mogelijke veiligheidsmiddelen en attributen die je nodig hebt wanneer je aan het werk gaat. Probeer je maar eens voor te stellen hoeveel andere er nog zijn. Je vindt ze allemaal bij vdsteenxxl.com.

Het belang van goede werkkleding

Naast al die hulpmiddelen die je nodig hebt om veilig te staan en bewegen, moet je ook veilig gekleed gaan. Volgens experts begint dit bij goede werkschoenen. Er zijn een aantal redenen om jezelf te beschermen met goede werkschoenen:

  • voor de veiligheid van je tenen en voeten;
  • tegen de weersomstandigheden als je buiten werkt;
  • om je lichaam te ontzien van lange periodes druk en stress.

Op een werkplaats zijn goede werkschoenen misschien wel het allerbelangrijkste. Er wordt met zwaar en groot materiaal gewerkt daar. Als je een zwaar object op je voet krijgt, kun je wekenlang of zelfs voor altijd uit de running zijn. Maar dat is nog niet alles.

Wie zwaar fysiek werk verricht, vraagt veel van zijn of haar lichaam. Werkschoenen draag je niet alleen om jezelf te beschermen tegen vallende objecten. Je doet het ook omdat ze speciaal ontworpen zijn voor mensen die de hele dag staan en lopen. Goede werkschoenen zijn het verschil tussen een fijne pensioenleeftijd en op je 60ste al eindeloos veel pijn hebben. Onderschat daarom nooit het belang hiervan.

Voor de ZZP’er

Bij vdsteenxxl.com vind je ook alles voor de zzp’er die eigen materiaal meeneemt naar klussen. Van steigers en ladders tot randbeveiliging en bouwlampen: je koopt het hier allemaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie